Зеленський поговорив з прем'єром Ізраїлю та попросив гуманітарної допомоги через коронавірус

Зеленський поговорив з прем'єром Ізраїлю та попросив гуманітарної допомоги через коронавірус

Фото: Офіс президента України

Нетаньягу запросив президента України до своєї країни.

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу: привітав його зі обняттям посади та попросив гуманітарної допомоги для України під час епідемії коронавірусу.

Про це повідомляється на сайті президента.

"Вітаю вас з призначенням на посаду прем’єр-міністра та завершенням формування уряду. Вражений вашою політичною майстерністю – історія формування уряду єдності є неймовірною", – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна та Ізраїль завжди були й надалі залишатимуться надійними друзями та партнерами. Сторони обговорили напрями подальшої співпраці та домовилися об’єднати зусилля обох держав у боротьбі з пандемією COVID-19.

"Ізраїль – це приклад ефективної боротьби з пандемією. Був би вдячний вашому уряду за надання гуманітарної допомоги, а також за обмін передовим досвідом у боротьбі з коронавірусом", – сказав Зеленський. Нетаньягу зазначив, що ізраїльський уряд розгляне цей запит, наголосивши на дружніх відносинах двох держав.

Глава держави зазначив, що в умовах пандемії коронавірусу підтримка двосторонньої торгівлі має особливо важливе значення для обох країн. Він закликав ізраїльську сторону якнайшвидше завершити ратифікацію двосторонньої Угоди про вільну торгівлю, підписаної 21 січня 2019 року. Співрозмовники також обговорили проєкти в Україні, цікаві для ізраїльських інвесторів, зокрема перспективність участі ізраїльської сторони в будівництві міжнародного аеропорту в Черкасах та автодороги.

Нетаньягу запросив Зеленського відвідати Ізраїль після стабілізації ситуації з пандемією.

Як повідомлялося, Нетаньягу постане перед судом за звинуваченням у корупції. Йому закидають хабарництво, шахрайство і зловживання довірою. Нетаньягу всі звинувачення рішуче заперечує і відхилив заклики супротивників піти у відставку. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація