Зеленський пообіцяв розпустити парламент, якщо "слуги народи" не перестануть "їсти один одного"

Зеленський пообіцяв розпустити парламент, якщо "слуги народи" не перестануть "їсти один одного"

Фото: Associated Press

Він прокоментував заяву Дубінського щодо МВФ.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що через рік розпустить парламент, якщо у партії "Слуга народу" триватиме внутрішній процес розколу.

Про це він сказав під час пресмарафону 10 жовтня, коментуючи заяву Олександр Дубінського про те, що депутати "Слуги народу" - "слуги МВФ" як ознаку розколювання політсили.

"Вони перемогли завдяки мені, завдяки підтримки суспільства мого прізвища, і завдяки тому, що багато з них щось значать в своїй регіонах, багато з них професіонали", - відзначив Зеленський.

"Я не хочу зараз ламати цю партію. Але якщо вони продовжуватимуть їсти один одного, я їх розпущу через рік", - запевнив президент.

Він відзначив, що говорив із Дубінським про його ставлення до МВФ, але глава держави вважає, що це не питання депутатів, це питання уряду.

Зазначимо, раніше нардепи від "Слуги народу" Олександр Дубінський і Давид Арахамія посперечалися у Мережі через співпрацю України з Міжнародним валютним фондом. Дубінський розкритикував парламент за відмову розглядати проєкт постанови про утворення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування діяльності колишнього керівництва Нацбанку. На його думку, таке рішення ухвалили після консультацій з МВФ. Своєю чергою глава фракції Давид Арахамія запропонував Дубінському продати свій автопарк і дати державі кредит, якщо йому не подобається дії керівництва держави в питаннях співпраці з Фондом.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Пресмарафон Зеленського
Наступна публікація