Зеленський повернувся з Оману чартерним літаком майже через добу після авіакатастрофи МАУ – "Схеми"

Зеленський повернувся з Оману чартерним літаком майже через добу після авіакатастрофи МАУ – "Схеми"

Фото: Сайт президента України

Одразу після приїзду в Офісі президента провели екстрену нараду.

Президент України Володимир Зеленський повернувся з Оману уночі проти 9 січня, майже через добу після авіакатастрофи літака МАУ під Тегераном.

Про це йдеться у матеріалі "Схем".

Чартерний рейс із Зеленським приземлився о 2:37 в аеропорту "Київ". Прилетів президент чартерним рейсом зі столиці Оману на літаку Bombardier Global Express 6000, що використовується перевізником VistaJet – мальтійською авіакомпанією.

Після приземлення літака до аеропорту приїхав автомобіль Mercedes-Benz Vito, який згодом вирушив на Банкову до Офісу президента. Після цього у будівлі ввімкнулося світло на поверсі, де розташований кабінет президента.  

Через деякий час на сторінці ОП було повідомлено про проведену екстрену нараду у зв’язку із авіакатастрофою МАУ в Ірані. До того речниця президента Юлія Мендель вранці 8 січня повідомляла, що Зеленський терміново перериває візит до Оману. 

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив.  Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. РНБО опублікував список загиблих. Відомо, що на рейс зареєструвалося 169 пасажирів, втім двоє людей так і не сіли на борт літака.

МЗС України спочатку повідомило, що до падіння літака призвели технічні проблеми з двигуном, а версія теракту наразі не розглядається. Потім там змінили інформацію і заявили, що версії наразі все ще встановлюються. Літак впав майже одразу після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні. 

Офіс генпрокурора вже розпочав розслідування катастрофи - справа розглядається за ч. 3 статті 276 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей). На час встановлення обставин авікатастрофи всі українські авіакомпанії тимчасово припинять польоти у повітряному просторі Ірану.

ТСН.ua зібрав головне про аварію та стежить за подіями в текстовій онлайн-трансляції.

Український лайнер впав через кілька годин після авіаударів Ірану

Український лайнер впав через кілька годин після авіаударів Ірану

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Авіакатастрофа рейсу PS752 під Тегераном
Наступна публікація