Зеленський пояснив, чому Крим повернеться до України і коли нормалізуються відносини з Росією

Зеленський пояснив, чому Крим повернеться до України і коли нормалізуються відносини з Росією

Фото: УНІАН

Без деокупації Криму говорити про нормальні відносини з Росією не можна, вважає президент.

Президент Володимир Зеленський переконаний, що Крим буде повернуто до складу України.

Про це гарант заявив в інтерв'ю "Українській правді".

"Найголовніша підстава - це правда. Це є в історії різних країн. Не через те, що мені чи вам дуже хочеться, просто там, де є правда, воно завжди повертається", - вважає Зеленський.

На думку президента, через декілька років російському народу буде соромно за те, що відбувається протягом останнього часу.

"Без повернення Криму не буде єднання і можливості нормально, відверто, дружньо спілкуватися між українським і російським народами майбутнім поколінням. Це неможливо. І тому, оскільки ми сусіди, живемо в цій квартирі і ніхто переселятися не буде", - наголосив він.

Водночас Зеленський зазначив, що не знає, скільки років знадобиться для нормалізації відносин України та Росії до того рівня, який був раніше. 

Нагадаємо, нещодавно російська делегація в ООН спробувала переконати світ, що кримцям добре живеться в окупації "без репресій і масових переселень". Частина учасників читала з паперу навіть відповіді. Європейські дипломати - постпреди Німеччини, Франції, Бельгії, Чехії та Євросоюзу - скористалися нагодою ще раз засудити анексію. Україна від участі відмовилася, як і низка європейських країн, зокрема Польща, Нідерланди, Балтійські країни. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація