Зеленський позбувся скандальної фірми, через яку йому закидали бізнес у Росії

Зеленський позбувся скандальної фірми, через яку йому закидали бізнес у Росії

Фото: facebook.com/Слуга народу

Один із фаворитів президентської кампанії показав документи, що підтверджують це.

Шоумен Володимир Зеленський вийшов зі складу кіпрської компанії Green Family LTD, якій належить російська кінокомпанія "Ґрін Філмз". Саме ця компанія була в центрі розслідування програми "Схеми", йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Журналісти повідомляли, що ця компанія принесла власнику прибуток у 13 мільонів доларів. У Зеленського ж пояснювали, що ці гроші є авторськими відрахуваннями за зняті до початку воєнних дій стрічки.  "28 років наші політики чогось там обіцяють, а потім обов’язково брешуть. Я не хочу бути таким, мені неприємно бути таким. Тому я пообіцяв – я зробив. І мені для цього п’ять років чекати не треба", - заявив кандидат у президенти.

Як повідомлялося, 17 січня журналісти "Схем" заявили, що знайшли три російські компанії, які займаються виробництвом кінофільмів і телевізійних програм. Кінцевими власниками цих трьох компаній вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлев, Борис і Сергій Шефіри, а також соратник бізнесмена Ігоря Коломойського Тімур Міндіч.

Наступного дня керівник "Студії Квартал-95" Володимир Зеленський заявив, що не веде бізнесу в Росії, так само як не мають його члени колективу студії. Юрист "Кварталу" Іван Баканов додав, що сенсації в цьому розслідуванні немає, бо фірма "Ґрін Філмз" отримує на території РФ так звані роялті – тобто гроші за використання продукції, авторства в тому числі і Зеленського, що була виготовлена ще до 2014 року.

19 січня Зеленський підтвердив, що в Росії досі працює компанія, яка пов'язана з ним співвласністю, але пообіцяв вийти з неї найближчим часом.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація