Зеленський представив нового очільника Тернопільської ОДА

Зеленський представив нового очільника Тернопільської ОДА

Фото: УНІАН

Главою Тернопільщини став Ігор Сопель.

1 листопада в Тернополі президент України Володимир Зеленський представив нового очільника Тернопільської обласної державної адміністрації. Ним став Ігор Сопель.

Відповідний указ вже оприлюднили на сайті глави держави.

"Насамперед хочу подякувати Володимиру Олександровичу, для мене це висока честь. Я буду докладати усіх зусиль, аби виправдати цей кредит довіри", - сказав Сопель.

Він підкреслив, що вважає Тернопільщину краєм з великим промисловим, аграрним, науковим і туристичним потенціалом. "Потенціалом, який ми разом з вами повинні розкрити та розвинути", – наголосив новопризначений голова ОДА.

Сопель народився у 1974 році в місті Хоростків на Тернопільщині. Він очолював хоростківський регіональний структурний підрозділ ТОВ ”Агробізнес”, у 2010-2015 роках був депутатом Хоростківської міськради. Зараз він керівник федерації футболу у Хоросткові. На позачергових парламентських виборах він балотувався до Ради у 166 виборчому окрузі від "Слуги народу", однак поступився самовисуванцю Миколі Люшняку.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 26 червня підтримав перші кандидатури президента Володимира Зеленського на посади очільників восьми українських областей. Серед них і військовий прокурор із Західної України Павло Кириленко – його погодили на голову Донецької обласної держадміністрації. 

Під час представлення нового очільника у Краматорську президент зачепив болісну тему нового голови ОДА – його родичі живуть на окупованій території, а рідний брат начебто є у базі "Миротворця" та "служить" у лавах бойовиків. Водночас, Зеленський поставив Кириленку і перші завдання – зручний перетин КПВВ та стабільна виплата пенсій.

Із Павлом Кириленком ТСН.ua вдалося поспілкуватися під час інвестиційного форуму у Маріуполі. Він розповів про будівництво олімпійської бази у Святогірську, розвиток залізничного сполучення Донецької області та можливе перенесення обласного центру до Маріуполя.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація