Зеленський представив свою команду. Що відомо про кожного з соратників кандидата

Зеленський представив свою команду. Що відомо про кожного з соратників кандидата

Фото: Команда Зеленського

Короткі біографії всіх представлених соратників Зеленського.

Кандидат в президенти України Володимир Зеленський представив всю свою команду, з якою працюватиме надалі. Його соратники прийшли разом із ним до студії "Права на владу".

Як зазначив Зеленський, усі представлені ним люди не є кандидатами на посади міністрів, а відповідають за різні напрями діяльності в його команді. Тож, ми зібрали короткі біографії всіх представлених соратників Зеленського – серед них дуже багато юристів та правників.

Зеленський представив свою команду

У прямому ефірі «Право на владу» кандидат на пост Президента України Володимир Зеленський представив свою команду.

Posted by ПРАВО НА ВЛАДУ on Thursday, April 18, 2019

Руслан Стефанчук – ідеолог команди. 43 роки, народився в Тернополі, є доктором юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений діяч науки і техніки України, адвокат. Вивчає проблеми загальної теорії приватного права, особисті немайнові права фізичних осіб, договірні та деліктні зобов’язання, право інтелектуальної власності, європейське цивільне право, діяльність Європейського суду з прав людини, медичне право, юридична освіта та наука. У команді Зеленського відповідає за реформування держінституцій та законопроектну роботу.

Іван Баканов – голова партії "Слуга народу", відповідає за взаємність з Верховною Радою України". Баканову – 44 роки, народився у Кривому Розі, закінчив Академію праці, соціальних відносин у Москві. Від 25 січня 2013 року є керівником ТОВ "Квартал 95", а від 27 грудня 2013 — керівником ТОВ "Студія Квартал-95". Із Володимиром Зеленським товаришують з дитинства, наразі керує передвиборним штабом.

Дмитро Разумков – у команді Зеленського займається питання внутрішньої політики. Разумков – старший син нині покійного першого помічника президента Леоніда Кучми Олександра Разумкова. За його плечима – досвід роботи у комерційному, державному секторах та співпраця із Партією регіонів. Разумкову – 36 років, у галузі політконсалтинга та виборчих процесів працює від 2006 року.

Дмитро Разумков / Фото: УНІАН

Спеціалізується на питаннях інформаційно-аналітичної роботи у сфері внутрішньої та зовнішньої політики держави, а також адаптації та впровадженню політтехнологій для реалізації стратегій з формування громадської думки та іміджу. Є керуючим партнером "Ukrainian Politconsulting Group". Дмитро Разумков каже, що він працює на волонтерських засадах у команді Зеленського. За його словами, у нього немає домовленостей ані щодо посад, ані щодо місця, ані якихось перспектив.

Олександр Данилюк. У команді відповідає за міжнародні відносини, фінансову та банківську політику. Народився 22 липня 1975 року у місті Григоріополь, що в Молдові, згодом його сім’я повернулася до Києва. Свою кар’єру він розпочав у 1995 році як брокер в українській компанії TEKT, згодом став керівником департаменту інвестиційного банкінгу в "Альфа Капітал" і молодшим інвестиційним менеджером в американському фонді Western NIS Enterprise Fund (WNISEF).

На державній службі Данилюк від 2005 року. Так, він був радником прем’єр-міністра Юрія Єханурова за часів президентства Віктора Ющенка, позаштатним радником президента Януковича. 2014 році президент Петро Порошенко призначив Данилюка своїм постійним представником у Кабінеті Міністрів України.  У 2016 році він отримав посаду міністра фінансів. У червні 2018 року його звільнили з посади – цьому передував конфлікт із прем’єром Володимиром Гройсманом.  Данилюк має дружину і двох синів. Діти – громадяни Великої Британії.

Наш перший фокус - гуманітарні аспекти та питання безпеки - Данилюк.

Наш перший фокус - гуманітарні аспекти та питання безпеки. Ми продовжимо співпрацю з МВФ та Світовим банком. Про це в прямому ефірі «Право на владу» заявив представник команди кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського, міністр фінансів України (2016-2018) Олександр Данилюк.

Posted by ПРАВО НА ВЛАДУ on Thursday, April 18, 2019

Руслан Рябошапка. У команді відповідає за правоохоронну та антикорупційну політику. 42 роки, колишній заступник Міністра юстиції (від 19 березня 2014), член Національної агенції з питань запобігання корупції – пішов з посади члена НАЗК у червні 2017 року. Рябошапка – заслужений юрист України, був нагороджений почесною грамотою Кабінету міністрів.

Антикорупційні органи, які не працюють, буде перезапущено - Рябошапка.

В адміністрації президента більше не буде кураторів, які розказуватимуть антикорупційним органам що і як робити. А ті антикорупційні органи, які не працюють, буде перезапущено. Про це прямому ефірі «Право на владу» заявив радник кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського Руслан Рябошапка.

Posted by ПРАВО НА ВЛАДУ on Thursday, April 18, 2019

Галина Янченко. У команді допомагає Рябошапці, експерт з антикорупційної політики та діджитал-рішень для держави. Янченко – 30 років, у неї не такий багатий досвід, як у попередніх членів команди. Відомо, що вона була (або є й досі) співзасновницею та керівником Антикорупційного штабу Києва.  Навчалася у "Могилянці" на факультеті соціології. Крім того, була аналітиком "Центру протидії корупції" (2013-2015), членом партії "ДемАльянс" та депутаткою Київської міської ради (2014-2015).

Денис Монастирський – у команді відповідає за правоохоронні органи. Він - доцент Хмельницького університету управління та права, є експертом "Українського інституту майбутнього" з реформування правоохоронної та судової систем. Так також входив до складу конкурсної комісії з обрання керівництва Державного бюро розслідувань.

Сергій Іонушас – відповідає за органи правосуддя. Патентний повірений, адвокат, член Асоціації правників України , член Асоціації адвокатів України, автор численних публікацій та доповідей з питань захисту авторських прав та промислової власності.

Іван Апаршин. У команді Зеленського експерт з безпеки та оборони. 62 роки, військовий експерт, колишній директор Департаменту воєнної політики Міноборони та головний інспектор Міноборони, у минулому начальник Управління оборонної та безпекової політики Секретаріату Кабінету міністрів. На парламентських виборах 2014 року балотувався до Ради за списками "Громадянської позиції". Наразі безпартійний.

Витрати на армію будуть повністю прозорі - Апаршин.

Українське військо буде професійним, а оборонні витрати будуть повністю прозорі. Ви у реальному часі зможете перевірити куди йде кожна копійка. Про це в прямому ефірі «Право на владу» заявив представник команди кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського, директор Департаменту воєнної політики та стратегічного планування Міноборони (2005–2007), начальник Управління оборонної та безпекової політики Секретаріату Кабміну (2010–2011) Іван Апаршин.

Posted by ПРАВО НА ВЛАДУ on Thursday, April 18, 2019

Ірина Венедіктова – відповідає за реформи у судовій системі. Доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін, член редакційної колегії журналів "Приватне право", "Медичне право", віце-президент Фундації медичного права і біоетики України, голова спеціалізованої вченої ради юридичного факультету, суддя третейського суду з медичних справ. У 2016-2017 роках була кандидаткою на посаду судді Верховного суду, однак вибула з конкурсу, отримавши менший за мінімально допустимий бал за результатами іспиту.

Ми запустимо справжній електронний суд - Венедіктова.

Ми запустимо справжній електронний суд, запровадимо інститут мирових суддів та суд присяжних. Про це в прямому ефірі «Право на владу» заявила радник кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського з правових питань Ірина Венедіктова.

Posted by ПРАВО НА ВЛАДУ on Thursday, April 18, 2019

Данило Гетьманцев. У команді Зеленського напрям діяльності - економіка, фінанси та оподаткування. 40 років, доктор юридичних наук, професор, адвокат, почесний президент юридичної компанії Jurimex, експерт TaxLink, президент Асоціації податкових радників, член Європейської асоціації податкових професорів (European Association of Tax Law Professors — EATLP), входить до складу Академічного комітету EATLP. Веде активну науково-дослідницьку роботу, від 2001 року ним було опубліковано понад 230 наукових та науково-методичних праць. За результатами Всеукраїнського професійного дослідження "Вибір клієнта. ТОП 100 найкращих юристів України 2016/2017/2018" увійшов до числа 100 найкращих юристів України.

Вікторія Страхова – відповідає за банківську діяльність. Вона – колишня підлегла Олександра Данилюка за часів його міністерської посади. Широкому загалу стала відома після публікації свої історії роботи у ПриватБанку – там вона обіймала посаду корпоративного секретаря, звільнилися після його націоналізації. Страхова у ряді публікацій розповіла "Приватну історію" про те, як власне відбувалася націоналізація банку та яку участь вона брала у процесі.  

Михайло Федоров – керівник діджитал-напрямку "ЗеКоманди", мета діяльності "Держава у смартфоні". Як сам він розповів в інтерв'ю "УП", до Зеленського прийшов з бізнесу, до цього мав власну діджитал-агенцію. Наразі займається просуванням у соцмережах та інших каналах цифрової комунікації. Тобто, за всю інтернет-діяльність команди Зеленського, яку ми спостерігаємо, відповідає саме Федоров.

Наша мета - держава в смартфоні - Федоров.

Ми запустимо масштабний процес діджиталізації в країні. Це стосується і ID-паспортів, і охорони здоров’я, і податкової сфери, і навіть виборів. Наша мета - держава в смартфоні. Про це в прямому ефірі «Право на владу» заявив координатор діджитал напрямку команди кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського Михайло Федоров.

Posted by ПРАВО НА ВЛАДУ on Thursday, April 18, 2019

Олександр Мережко. У команді Володимира Зеленського – експерт з питань міжнародних відносин та народовладдя. 48 років, правознавець, доктор юридичних наук, професор. Завідувач кафедри права Київського національного лінгвістичного університету. Спеціалізується на питаннях філософії та теорії міжнародного права, цивільного права, а також міжнародного приватного права. Брав участь у доборі кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини від України та на посаду судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Є членом Українського товариства міжнародного права та Американської Асоціації міжнародного права, а також автором ряду праць з права.

Олег Бондаренко.  Очолює напрямок екологічної політики. Інформації про нього не надто багато. Як стверджується, він професійний юрист з 25-річним стажем, очолює ГО "Всеукраїнська організація" Зелений Фонд. Подолання гуманітарних і екологічних катастроф". Займається розвитком концепції групових (колективних) позовів в Україні для реалізації права на захист громадян в екологічних спорах, працює над посиленням значення Орхуської конвенції в Україні.

Марина Бардіна. У команді Зеленського відповідає за реалізацію політики рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Про неї також майже нічого невідомо, окрім того, що вона була (а можливо й залишається досі) помічницею нардепа Сергія Лещенка. Її ім'я стало відоме широкому загалу після аварії, в якому нардеп втрапив із Мариною. Під час ДТП тоді ніхто не постраждав.

Сергій Кальченко – експерт з виборчого законодавства, європейських стандартів у сфері прав людини.  Він також адвокат і раніше партнер юридичної компанії "Моор і партнери", фахівець в галузі права Європейського Союзу, в тому числі директив у галузі постачання електроенергії та газу. Має значний досвід представництва інтересів клієнтів у міжнародних судових установах. Працює у столичній фірмі Hillmont Partners.

Андрій Герус. У команді Зеленського відповідає за напрямки енергетики, ЖКХ та антимонопольне регулювання. 37 років, колишній член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Наразі керівник Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг та виконавчий директор ТОВ "Конкорд Капітал".

Євген Комаровський – радник з медицини. 58 років, доктор Комаровський – відомий дитячий лікар і телеведучий, популярний блогер. Він виступає за необхідність реформування системи медицини, проте критикує ту реформу, яку реалізовує нинішній уряд.

Я бачу дві загрози національній безпеці - Комаровський.

Я бачу дві загрози національній безпеці. Перша - це кір, яким захворіли 100 тисяч українців. Друга - дефіцит медичних кадрів. Працювати скоро буде нікому. І я хочу працювати з цим президентом, якому будуть цікаві ці проблеми. Про це в прямому ефірі «Право на владу» заявив представник команди кандидата на пост Президента Володимира Зеленського, лікар-педіатр Євген Комаровський.

Posted by ПРАВО НА ВЛАДУ on Thursday, April 18, 2019

Сергій Бабак. У "ЗеКоманді" відповідає на напрям освіти та науки, також є експертом "Українського інституту майбутнього".

Держава почне інвестувати в освітній простір і наукові лабораторії - Бабак.

Ми змінимо систему освіти. Держава почне інвестувати в освітній простір, наукові лабораторії і цифровізацію освіти. А також відкриємо ринок послуг для іноземних закладів освіти. Про це в прямому ефірі «Право на владу» заявив представник команди кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського, директор освітніх програм Українського інституту майбутнього Сергій Бабак.

Posted by ПРАВО НА ВЛАДУ on Thursday, April 18, 2019

Нагадаємо, 31 березня відбувся перший тур президентських виборів. Увечері стали відомі результати екзит-полів - згідно з ними, найбільше голосів набрали Володимир Зеленський та Петро Порошенко. За даними обробки 100% електроних протоколів ЦВК Зеленський набрав 30,24%, а Порошенко - 15,95%  голосів виборців. 1 квітня Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила на теледебати обох кандидатів у президенти. Спочатку команда Зеленського відмовилася від пропозиції. Українці почали ширити у соцмережах хештег #хочубачитидебати. 

Увечері 3 квітня кандидат у президенти, шоумен Володимир Зеленський викликав чинного президента Петра Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський" і висунув низку умов. У ніч проти 4 квітня Петро Порошенко заявив, що готовий дебатувати на стадіоні зі своїм суперником у другому турі виборів президента. Дебати між кандидатами відбудуться 19 квітня на стадіоні. Детальніше у нашій інтерактивній хроніці: 

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація