Зеленський призначив нову заступницю керівнику Офісу президента

Зеленський призначив нову заступницю керівнику Офісу президента

Фото: Юлія Свириденко

Свириденко раніше була заступницею міністра економіки.

Перша ексзаступниця міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Юлія Свириденко стала заступницею керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Вона змінила на посаді Юлія Ковалів, яка звільнилася за власним бажанням.

Про це йдеться в указі президента України Володимира Зеленського, оприлюдненого на сайті глави держави.

"Призначити Юлію Анатоліївну Свириденко заступницею керівника Офісу президента України", - сказано в документі.

До слова, іншим указом Зеленський звільнив з посади заступника голови ОП Юлію Ковалів, яка подала у відставку 21 грудня.

"Звільнити Юлію Ігорівну Ковалів з посади заступника керівника Офісу президента України", - мовиться в указі.

Відомо, що Юлії Свириденко 34 роки, родом вона із Чернігівської області. Вищу освіту здобула в КНЕУ, має ступінь "магістра" з менеджменту антимонопольної діяльності. Також навчалася в аспірантурі університету за спеціальністю "Економіка та управління національним господарством". Трудову діяльність Свириденко розпочала у 2008 році з посади економіста з фінансової роботи Українсько-андоррського спільного підприємства АТ "АМП".

Вже у 2011 році її призначили головою постійного представництва Чернігова у китайському місті Усі. Вона займалася інвестиціями й економікою в Чернігівській області. Від травня 2015 року працювала радницею голови Чернігівської ОДА, а у 2018 році тимчасово виконувала обов'язки керівника обласної держадміністрації.

У вересні 2019 року вона стала заступницею міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, а у 2020 році - його першою заступницею.

Нагадаємо, що у понеділок, 21 грудня, заяву на звільнення із займаної посади написала і перша заступниця міністра енергетики України Ольга Буславець.

Виконувачем обов'язків міністра енергетики Кабінет міністрів на позачерговому засіданні призначив Юрія Вітренка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація