Зеленський прокоментував відмову Ради голосувати за його законопроекти

Зеленський прокоментував відмову Ради голосувати за його законопроекти

Фото: Associated Press

Президент упевнений, що українці зроблять правильний вибір за будь-яких обставин.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що "старі політики" провалили законопроект про зміну виборчого законодавства, бо розраховують завдяки цьому повернутися до ВР.

Про це він написав насвоїй сторінці у Facebook.

"Старі політики обрали стару систему, бо лише вона дає їм шанс подовжити політичне життя. Вони розраховують за гроші та гречку знову пролізти до Верховної Ради", - йдеться в повідомленні.

Водночас Зеленський переконаний, що вони помиляються - і навіть у мажоритарних округах українці оберуть нових політиків, "здатних змінити країну не на словах, а на ділі".

"То що? Зробимо їх разом? 21 липня!", - завершив своє звернення президент.

Дорогі українці! Верховна Рада провалила законопроект про зміну виборчого законодавства. Старі політики обрали стару...

Опубліковано Володимиром Зеленським Середа, 22 травня 2019 р.

Президент України Володимир Зеленський під час інавгураційної промови в стінах парламенту заявив, що розпускає Верховну Раду. Вранці 21 травня в Адміністрації президента відбулись консультації із спікером Андрієм Парубієм, його заступниками, лідерами фракцій і депутатських об'єднань. 

21 травня на сайті президента було опубліковано указ № 303/2019 про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів на 21 липня цього року. 

Як повідомили в прес-службі Володимира Зеленського, головний аргумент для розпуску - "дуже низька довіра громадян до парламенту". Юридична підстава для розпуску – з 2016 року не існувало коаліції. Згодом представник команди президента Андрій Богдан заявив про можливе зменшення строків тендерних закупівель, які будуть проводитися ЦВК для провдення виборів до ВРУ. 

22 травня Верховна Рада України на позачерговому засіданні провалила голосування за включення до порядку денного сесії законопроектів ініційованих президентом Володимиром Зеленським.

Верховна Рада не включила до порядку денного законопроектів Зеленського

Верховна Рада не включила до порядку денного законопроектів Зеленського

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація