Зеленський пропустив офіційні урочистості в Бабиному Яру. Приїхав згодом туди сам

Уранці звернення президента оприлюднила його пресслужба.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні з невідомих причин пропустив офіційні заходи із вшанування жертв трагедії Бабиного Яру в Києві. Згодом він приїхав з охороною до меморіалу в приватному порядку. На фото, яке надала пресслужба президента, видно, що він привіз до меморіалу червоні троянди. Був у чорних окулярах.

Ще вранці пресслужба глави держави оприлюднила звернення президента до українців у зв’язку з 78-ми роковинами трагедії Бабиного Яру. Зеленський підкреслив, що такі сторінки історії слід пам’ятати, щоб не допустити помилок у майбутньому. Також він вважає, що українці завжди будуть єдиними у прагненні ніколи не допускати будь-яких проявів ворожнечі на расовому чи національному ґрунті.

78 років тому в київському Бабиному Яру трапилася трагедія, про яку знають далеко за межами України. Десятки тисяч євреїв, включаючи маленьких дітей, були розстріляні за два дні – 29 та 30 вересня 1941 року. Також у Бабиному Яру розстрілювали учасників українського підпілля.

Злочини нацистів вже після війни розслідував Народний комісаріат внутрішніх справ СРСР (НКВС). Слідчі допитували небагатьох свідків, які вижили в Бабиному Яру, з'ясовуючи подробиці розстрілів і намагаючись дізнатися імена виконавців.

ТСН.ua опублікував кілька історій очевидців, які дивом уціліли під час масових розстрілів.

Олена Зеленська поділилася з дружиною прем'єр-міністра Ізраїля, що мріє зняти кіно про події в Бабиному Яру

Олена Зеленська поділилася з дружиною прем'єр-міністра Ізраїля, що мріє зняти кіно про події в Бабиному Яру

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація