Зеленський провів зустріч із Супрун: про що говорили

Зеленський провів зустріч із Супрун: про що говорили

Фото: УНІАН

За словами Супрун, нині найважливішим є не її посада, а продовження медичної реформи.

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зустрічалася з президентом України Володимиром Зеленським та представниками Офісу президента для обговорення подальшої реформи медицини.

Про це вона розповіла "Цензор.НЕТ", уточнивши, що зустріч відбулася 11 серпня.

"Була зустріч із президентом, з людьми з Офісу президента. Але ми в загальному обговорювали ідею, щоби трансформація (медицини - прим.ред.) тривала далі. І це найважливіше. Це здебільшого зміст наших розмов: що треба робити, щоб вона далі тривала", - розповіла вона.

За словами Супрун, під час зустрічі не торкалися теми її майбутнього у новому уряді.

"Щодо нового уряду - я думаю, що це питання до представників Офісу Президента і партії "Слуга народу", бо вони ті, хто формує новий уряд", - пояснила в.о. глави МОЗ.

Нагадаємо, від 5 лютого Уляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Заборона накладена в рамках позову народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і діятиме до остаточного рішення суду. Водночас у соцмережах з'явився хештег "ПідтримуюСупрун". 

Згодом у суді пояснили, що ухвалили таке рішення у зв’язку з тим, що вона "занадто довго була виконувачем обов'язків", а також має два громадянства - українське і американське, що заборонено законом. Кабінет міністрів України подав апеляцію на це рішення.

12 лютого "Центр протидії корупції" повідомив, що пояснювальну записку до проекту постанови народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука щодо привласнення Уляною Супрун повноважень міністра писали на комп’ютері довіреної особи олігарха Ріната Ахметова, народного депутата Олександра Долженкова. Сам Мосійчук подібні звинувачення емоційно спростовує. У коментарях під дописом голови правління ЦПК Віталія Шабуніна той звинуватив його у брехні і фальсифікації, заявивши, що пояснювальну записку готувала його помічниця Тетяна Кавепещенко.

Через кілька днів, 14 лютого, суддя Окружного адміністративного суду вирішив скасувати рішення, ухвалене кілька днів тому – на час судового розгляду основної справи за позовом нардепа Ігоря Мосійчука Уляна Супрун зможе працювати як виконувач обов'язків міністра.

27 липня Голова виборчого штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що конкретно визначених кандидатур на міністрів ще немає. Але посаду міністра охорони здоров'я замість Уляни Супрун пропонували власнику мережі приватних клінік "Борис" Михайлу Радуцькому, якого обрали нардепом.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація