Зеленський розповів, які саме зміни будуть внесені до законопроєкту про ринок землі

Зеленський розповів, які саме зміни будуть внесені до законопроєкту про ринок землі

Фото: Сайт президента України

У держбюджеті-2020 передбачили грошову підтримку малих фермерів.

Продаж землі сільськогосподарського призначення іноземцям стане можливим лише тоді, коли за це проголосують українці під час референдуму.

Про це запевнив президент Володимир Зеленський, який записав на телефон відеозвернення до українців і обіцяє таке робити щотижня.

"Кожен українець насправді стане власником своєї землі. Саме кожен українець. І ми цим дуже пишаємося. І, як ми обіцяли, перед другим читанням законопроєкту про землю ми внесемо зміни, що стосуються продажу землі іноземцям, фізичним особам та іноземним компаніям, що можливість придбати іноземцям українську землю буде тільки після рішення референдуму", - сказав президент.

Також Верховна Рада розгляне низку законопроєктів про народовладдя.

"А референдум теж дуже важлива річ. Це ще одна наша обіцянка нашому народові, наша передвиборча обіцянка. Ми говорили, що найважливіші речі, найскладніші питання ми будемо обговорювати з суспільством й ухвалювати ці рішення на референдумі. Тому пакет законопроєктів про народовладдя, це і є референдум, обов'язково їх ухвалимо найближчим часом", - запевнив Зеленський.

Водночас малим фермерам наступного року буде підтримка із держбюджету.

"З приводу землі перед другим читанням. Зменшимо ліміт і обов'язково наступного року ми плануємо, і це вже затверджено в новому бюджеті, плануємо виділити 4 млрд на підтримку маленьких фермерів, щоб наші маленькі фермери ставали великими", - сказав глава держави.

Друзі! Раз на тиждень відверто ділитимуся всім, що на душі. Розповідатиму про наші успіхи, перемоги, плани та невдачі (а вони, звичайно, теж є). Сподіваюся, що такий формат усім «залетить») Приємного перегляду)

Опубліковано Володимиром Зеленським Понеділок, 25 листопада 2019 р.

Нагадаємо, Верховна Рада під час засідання 13 листопада ухвалила у першому читанні депутатський законопроєкт 2178-10, який запроваджуватиме ринок землі в Україні. За відповідне рішення проголосували 240 депутатів. Серед них 227 голосів дали депутати від "Слуги народу" та 13 позафракційних. 

Передбачається, що ринок землі запрацює від 1 жовтня 2020 року. Саме тоді буде скасований мораторій на відчуження земель сільськогосподарського призначення.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський заявив, що іноземці та компанії, які мають серед своїх засновників іноземців, отримують право купувати українські землі, земельні ділянки тільки у випадку, якщо буде дана згода народу України на всеукраїнському референдумі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація