Зеленський розповів, з яким дискомфортом навчилася жити його родина за рік президенства

Зеленський розповів, з яким дискомфортом навчилася жити його родина за рік президенства

Фото: УНІАН

За словами Зеленського, президенство - це важлива сторінка у його житті.

Родина Володимира Зеленського після обрання його президентом України в 2019 році вже звикла жити по-новому та призвичаїлася до нової посади батька та чоловіка. Однак, у житті Зеленського та його рідних є певні незручності в моменти, коли вони хочуть побути на самоті без сторонніх і, зокрема, державної охорони.

Про це український лідер розповів у фільмі "Рік президента Зеленського", який транслюватиме ОП. 

"Я думаю до цього не можна звикнути, до мого президенства. Ми навчилися так жити, вони (родина - ред.)  розуміють, що це відповідальна сторінка не тільки моя, це відповідальна і важлива сторінка у житті моєї родини. Є певний дискомфорт: навчитися жити, коли поруч завжди є охорона, ти не можеш знайти собі час, як будь-яка людина, побути на самоті. І це я кажу про, перш за все, моїх дітей", - зауважив  Володимир Зеленський.

Зі слів президента, особливо важливо мати вільний простір його старшій доньці Олександрі, яка зараз у підлітковому віці (влітку їй виповниться 16 років). Зеленський наголосив, що важливо, аби вона могла залишитися наодинці зі своїми думками, провести час із друзями.

"Особливо моя донька вона в тому віці, вона майже доросла, але для мене вона дитина. Для неї важливо зараз, щоб вона могла інколи залишитися наодинці зі своїми думками, мріями, однолітками. І це проблема", - розповів Зеленський. 

А от семирічний син президента навчився розрізняти Володимира Зеленського на посаді президента і як батька. Проте інколи вдома жартує щодо цього.

"Щодо того, як до мене відноситься син, є кумедна історія. Коли я прийшов увечері додому, мене ніхто не зустрічає, я чую лише телевізор, йду коридором квартири й там син і моя дружина, і вони дивляться моє звернення. Я говорю: "А чому мене ніхто не зустрічає?". І Кирило кричить: "Тато, тихше, президент виступає". Але якось він розділяє президент і батько", - підсумував Зеленський.

Крім того, президент наголосив, що він відчуває задоволення від роботи, і йому приємно бути потрібним для людей.

"Ми ж обіцяли, що не будемо жалітися на життя. Круто ж, коли немає вихідних. Значить ти комусь потрібен, твоя робота потрібна для всіх людей. І для мене особисто це потрібно. Бо якось на цій роботі просто проживаєш життя", - сказав президент.

Нагадаємо, під час великоднього привітання президент України Володимир Зеленський розповів, що після свого робочого дня, упродовж якого має низку важливих перемовин та зустрічей, повернувшись додому має єдине бажання - помовчати. І в моменти спокою та тиші глава держави звертається до Господа у молитві.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація