Зеленський стверджує, що не користувався послугами американських лобістів

Зеленський стверджує, що не користувався послугами американських лобістів

Фото: УНІАН

Чи міг хтось діяти в його інтересах, він не розповів.

Президент Володимир Зеленський заявив, що не користувався послугами американських лобістів, мовляв, це йому не потрібно. 

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Я ніколи ніким не користувався. Мені не потрібне лобі, ви знаєте це чудово, яка довіра до мене у людей. Я ніколи не зустрічався ні з одним лобістом, ні з одним посередником, нікого про це не просив", - запевняє він.

Водночас на уточнювальне запитання, чи міг хтось діяти в його інтересах, Зеленський не дав прямої відповіді.

"Я не знаю, напевно, вони ж там брехню не пишуть - хтось може, я цього не робив, мені це не потрібно, я нікому жодної копійки не платив", - стверджує Зеленський.

Раніше українська служба "Голосу Америки", посилаючись на документи, подані у Міністерство юстиції США, повідомила, що команда президента України Володимира Зеленського витратила майже 70 тисяч доларів на лобістів у США у передвиборчий період. Згідно з цими документами, роботу на користь Зеленського виконувала лобістська компанія Signal Group Consulting, LLC у період між 3 квітня і 21 травня - між першим та другим турами виборів президента.

До цього, 18 квітня Радіо Свобода оприлюднило розслідування, в якому йшлося, що кандидат у президенти Володимир Зеленський найняв лобістську фірму Signal Group Consulting з Вашингтону, аби покращити свій міжнародний імідж та організувати зустрічі членів своєї команди з чиновниками в США.

За даними джерел Радіо Свобода, в передвиборчому штабі Зеленського, компанія Signal Group організовувала зустрічі для голови штабу і лідера партії "Слуга народу" Івана Баканова та економічного радника Олега Дубина.

Того ж дня у команді Зеленського спростовували це. Там заявили, що не залучали жодних лобістських компаній або агентств для організації візиту їхнього представника у США – зокрема Signal Group. Також там сказали, що Олег Дубин – не член команди Зеленського.

Зеленський і Трамп у телефонній розмові обговорили співпрацю між країнами

Зеленський і Трамп у телефонній розмові обговорили співпрацю між країнами
Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація