Зеленський та Ердоган провели засідання Стратегічної ради: підсумки

Зеленський та Ердоган провели засідання Стратегічної ради: підсумки

Фото: Сайт президента України

Сторони обговорили інфраструктуру, торгівлю, енергетику та реформи в Україні.

На засіданні Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною обговорили зміцнення співпраці у різних галузях, зокрема збільшення обсягів торгівлі та підписання Угоди про ЗВТ, а також взаємодію в енергетичній сфері, реформи в Україні та інвестиції.

Про засідання у Києві 3 лютого під головуванням президента України Володимира Зеленського та його турецького колеги Реджепа Таїпа Ердогана повідомляється на сайті українського лідера.

"Ми про все говорили: і про дороги, і про житловий фонд, і про підприємства. Маємо детальніше розглянути транспортну інфраструктуру", – заявив Зеленський, коментуючи залучення турецьких інвестицій в українську економіку.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій закликав турецьку сторону нарощувати інвестиції в українські проєкти.

"Ми хотіли б, щоб співпраця в дорожній галузі з турецькою стороною розширювалася. Ми також розуміємо, що є зацікавленість у портовій сфері. Ми збільшуватимемо кількість морських концесійних проектів і сподіваємося на участь турецьких компаній", – підкреслив він.

Було наголошено на важливості диверсифікації джерел енергопостачання, зокрема поставок газу через газопровід TANAP та постачання скрапленого газу.

Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган відзначили зростання торгівлі та інвестицій між Україною й Туреччиною.

"Необхідно зміцнювати стратегічне партнерство в економічній галузі", – сказав президент України.

Сторони також обговорили ситуацію на Донбасі та кроки, що були зроблені для повернення утримуваних осіб і досягнення миру.

"Принципово важливим для нас було заручитися підтримкою Туреччини в питанні збереження суверенітету та територіальної цілісності України", – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, також президенти України та Турецької Республіки візьмуть участь в Українсько-турецькому бізнес-форумі.

Голова групи дружби Туреччини і України Великих національних зборів (парламенту), депутат від Партії справедливості і розвитку Йилдирим Тугрул Тюркеш раніше заявляв, що головним пріоритетом стануть переговори про збільшення торгівлі між двома країнами.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація