Зеленський вимагає ліквідувати корупцію у будівельній сфері до кінця року

Зеленський вимагає ліквідувати корупцію у будівельній сфері до кінця року

Фото: УНІАН

Президент доручив перевести надання адміністративних послуг у будівництві в електронний формат.

Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності до кінця 2019 року ліквідувати тотальну корупцію у сфері державного архітектурно-будівельного контролю та містобудування.

Відповідне завдання він поставив перед міністром розвитку громад та територій України Альоною Бабак під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради та Кабміном в Офісі президента, повідомляє пресслужба глави держави.

"Зеленський відзначив необхідність перевести надання адміністративних послуг у будівництві в електронний формат та запровадити автоматичну реєстрацію в реєстрі дозвільних документів", - йдеться у повідомленні.

Також Зеленський наголосив, що потрібно запровадити винятково судовий порядок оскарження права здійснення підготовчих, будівельних робіт за дозвільними документами та скасування декларації готовості об’єкта до експлуатації.

До того ж Зеленський доручив міністру юстиції України Денису Малюсьці внести зміни до програмного забезпечення реєстрів нерухомості та бізнесу, щоб припинити несанкціонований доступ.

Окрім цього Малюська має до кінця червня 2020 року забезпечити формування законодавчої основи для роботи електронного нотаріату.

Своєю чергою віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров отримав завдання забезпечити впровадження першого етапу проекту "єМалятко" до 31 грудня 2019 року.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський доручив урядовцям підготувати плани поліпшення позицій держави в рейтингу Doing Business. Також керівника країни цікавить підготовка до масштабної приватизації та запровадження ринку землі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація