Зеленський вніс до Ради законопроєкт про скорочення кількості депутатів

Зеленський вніс до Ради законопроєкт про скорочення кількості депутатів

Фото: УНІАН

Наразі текст документа відсутній.

Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт про внесення змін до статей Конституції щодо зменшення конституційного складу парламенту та закріплення пропорційної виборчої системи.

Про це повідомляється на сайті Ради.

Наразі тексту документа немає, тож невідомо, наскільки Зеленський пропонує скоротити чисельність нардепів.

Так само невідомі деталі закріплення пропорційної виборчої системи в українському законодавстві.

Зазначимо, раніше представник президента в парламенті Руслан Стефанчук розповів, що партія "Слуга народу" підготувала низку змін до Конституції, зокрема, зменшення чисельності Верховної Ради з 450 до 300 народних депутатів.

Зазначимо, що 29 серпня відбувається перше засідання новообраної Верховної Ради. Протягом цього робочого дня парламентарі пообіцяли розглянути та ухвалити до 100 законопроектів.

До парламенту 9-го скликання пройшли п’ять партій. За результатами голосування за партійними списками і за мажоритарними округами партія “Слуга народу” отримала коаліційну більшість - 254 мандати,"Опозиційна платформа - За життя" - отримала 54 мандати,"Батьківщина", зі свого боку, отримала 26 мандатів, "Європейська солідарність" - 25, "Голос" - 20. Ще 10 отримали представники інших партій, 46 депутатів були обрані як самовисуванці. 26 місць в парламенті, як і в минулому скликанні, залишаться пустувати через неможливість провести вибори на окупованих Росією територіях.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація