Зеленський випустив відеозвернення релігійних лідерів до мешканців окупованих Донбасу й Криму

Зеленський випустив відеозвернення релігійних лідерів до мешканців окупованих Донбасу й Криму

Фото: УНІАН

Духовники звернулись до українців із закликом до миру та запевнили, що памʼятають і моляться про мешканців окупованих територій.

Релігійні лідери України звернулися до мешканців окупованої частини Донбасу та анексованого Криму з "посланням миру".

Ролик оприлюднено на офіційній сторінці Володимира Зеленського у Facebook.

"Результатом зустрічей із релігійними лідерами стало послання миру для мешканців Криму та Донбасу. Ми з вами! Ми разом! Ми – одна країна!" - йдеться у підписі до відео.

Результатом зустрічей із релігійними лідерами стало послання миру для мешканців Криму та Донбасу. Дякую всім, хто погодився. Ми з вами! Ми разом! Ми – одна країна! Результатом встреч с религиозными лидерами стало послание мира для жителей Крыма и Донбасса. Спасибо всем, кто согласился. Мы с вами! Мы вместе! Мы – одна страна! #миробимоцеразом

Опубликовано Володимиром Зеленським Понедельник, 13 мая 2019 г.

Зазначимо, до відеозвернення долучилися патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, голова УГКЦ Блаженніший Святослав, голова УПЦ Московського патріархату Онуфрій, муфтій Криму Айдер Рустемов, головний рабин Одеси та Півдня України Авраам Вольф, муфтій Ахмед Тамім, муфтій Саїд Ісмагілов, головний рабин Дніпра та Дніпропетровської області Шмуель Камінецький, головний рабин Харкова та Сходу України Мойше Москович, головний рабин Києва Мойше Реувен Асман, головний рабин Донбасу Пінхас Вишецький.

Водночас на відео відсутній предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Своєю чергою Зеленський подякував усім релігійним лідерам, хто погодився взяти участь у відеозверненні.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Ввечері того ж дня з'явилися перші результати екзит-полів. Відповідно до Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%. 

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу. Після оприлюднення даних екзит-полів, Зеленський дав першу прес-конференцію, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

23 квітня ЦВК оприлюднила результати обробки 100% електронних бюлетенів. Відповідно до них, Володимир Зеленський отримав більшість голосів майже у всіх регіонах України і набрав 73.22% голосів. Чинний очільник держави Петро Порошенко опинився на другому місці - за нього проголосували 24.45% виборців.  30 квітня Центральна виборча комісія офіційно оголосила результати другого туру президентських виборів та визнала Зеленського обраним президентом України.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація