Зеленський виступив на iForum: про що говорив президент і які ідеї пропонував

Зеленський виступив на iForum: про що говорив президент і які ідеї пропонував

Фото: Сайт президента України

Президент взяв участь в ІТ-конференції у Києві.

Президент Володимир Зеленський у четвер, 23 травня, виступив із промовою на ІТ-конференції iForum "Гарант Інновацій: створюємо майбутнє разом".

Він говорив про необхідність впровадження інноваційних технологій у роботі країни і діяльності урядовців, а також висловив очікування від українців, які займаються розробками у цій сфері.

Зібрали ключові тези з промови президента.

Про рамки на вході

Чесно кажучи, тут приємніше, ніж на Банковій: я там три дні, а тут справжні живі люди. Спасибі вам, що покликали.
Я хочу попросити вибачення за ті рамки, які встановили, я дізнався про них. Вибачте, будь ласка, з приводу того, що вам довелося проходити через ці рамки. Я думаю, що рамки, які з'явилися тут на iForum, серед вас є людина, яка придумає альтернативу цим рамкам. Це дуже непоганий стартап, і я буду першим замовником цього стартапу. Так що хтось може розбагатіти.

Про інновації загалом 

Говорячи про інновації і політику, в принципі чиновники, політики і інновації - це абсолютно два різні світи. Це якась катастрофа. Зазвичай, чиновники використовують чотири слова: інновація, діджиталізація, ну хто може вимовити звичайно, гіперлуп і Ілон Маск. І після цих слів вони говорять: "Ми всі сказали це і треба щось міняти". Я вам скажу як людина, не як президент: я особисто один нічого не можу поміняти в плані інновацій, в плані діджиталізаціі. Ми зможемо зробити це тільки разом. Не випадково девізом нашої кампанії було: "Зробимо це разом". Це правда, тому що у вас у всіх в мозку трохи більше, ніж у мене ... ну щось у мене звичайно є.

Я точно не хочу сьогодні вам обіцяти золоті гори, що ми зробимо тисячу заводів Tesla протягом п'яти років, у нас буде гіперлуп між цими заводами, Ілон Маск буде розрізати стрічку і буде міністр інновацій. Але я знаю точно, чому я тут, я хочу про це з вами поговорити.

Про інновації в медицині

Ми вкладаємося в медицину, лікування хвороб, а чуваки і дівчата вони своїми мізками вкладаються в превентивну медицину. І це і є новаторство.

Про альтернативні засоби

Відсутність електромереж може привести в сторону відновлюваної енергетики, відсутність банківської інфраструктури може призвести до цифрового банкінгу, відсутність транспортної логістики - треба йти до дронів. Що нам заважає? Дійсно таке відчуття, що люди, які нам заважають, їх потрібно назвати - що. Таке відчуття, що у нас імунітет до майбутнього. А це неправда. Я впевнений, що ви кожен день творите великі речі, а наші чиновники і політики абсолютно цим не користуються.

Ми хочемо низьких тарифів? Треба тягнутися до інновацій у відновлюваній енергетиці.
Ми хочемо екотранспорт? Нам треба перш за все розширювати інфраструктуру для електромобілів і безпілотників.

Про методи досягнення мети

Мені подобається підхід Apple, коли кращих співробітників збирають в спеціальній кімнаті - у них імунітет, вони дбають, щоб у зародку не вмерла жодна геніальна ідея. Вони здатні побачити і розпізнати цю ідею. Їхнє головне завдання на порядку денному - яку галузь Apple може розірвати технологічно сьогодні. Я б дуже хотів, щоб ми це змогли з вами створити разом.

"Країна в смартфоні"

Є звіт ООН щодо розвитку електронного уряду за 2018 рік. Ми сьогодні програємо Казахстану, Білорусі, Узбекистану, Грузії, Молдові, країнам Балтії та агресору (йдеться про РФ, - ред).

За індексом людського капіталу ми програємо лише РФ, Білорусі та Естонії. Справа не в людях, справа в системі.
Можете вважати мене наївним мрійником, але ми хочемо зробити країну в смартфоні, уряд в смартфоні і (здійснити) впровадження 4-х рівнів: інформація про державу - 1-й рівень, комунікація з державою - 2-й рівень, транзакції з державою - 3-й рівень, залучення в управління державою - 4-й рівень.

Нагадаємо, 20 травня у Верховній Раді відбулась церемонія інавгурації обраного президента України Володимира Зеленського. У другому турі виборів він набрав рекордних 73,22% голосів, тоді як його опонент Петро Порошенко - 24,45%. Офіційні результати виборів були оголошені 30 квітня, однак депутати змогли призначити дату інавгурації лише 16 травня. 

Зеленський склав присягу президента України і офіційно очолив державу. Одразу після цього він оголосив про розпуск Верховної Ради.

Зробимо їх разом - Зеленський про "старих" політиків 

Зробимо їх разом - Зеленський про "старих" політиків 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація