Зеленський вперше написав колонку і розкрив формулу динамічного розвитку України

Зеленський вперше написав колонку і розкрив формулу динамічного розвитку України

Фото: Офіс президента України

Спочатку необхідно досягти миру на умовах України, відзначає політик.

Президент України Володимир Зеленський уперше опублікував свою колонку у ЗМІ – на сайті "Новое время". У ній український лідер розповів про те, як Україні стати успішною державою та потрапити до списку країн із динамічним розвитком.

На думку Зеленського, досягти таких результатів можна буде, виконавши п’ять пунктів. Перший з них – це мир в нашій державі.

"Без миру ніякого розвитку бути не може (…) Ми хочемо миру на наших умовах. Тобто з поверненням Україні територій і наших людей", - відзначив президент.

Другий пункт – це ефективні інститути та прозорі правила гри, обов’язкові для всіх. Зокрема, гарант має на увазі подолання корупції та справедливі суди.

До третього пункту Зеленський відносить інвестиції в Україну: "Мусимо прибрати непрохідні бар'єри та непотрібні регуляції, які гальмують розвиток бізнесу".

Наступний етап – це покращення інфраструктури в Україні, і не лише дорожньої, а й медичної, освітньої, енергетичної, фінансової та комунальної.

П'ятим і останнім пунктом Зеленський вважає народовладдя, механізм якого дозволить людям впливати на рішення влади — від рівня громади до рівня президента.

"Можна скільки завгодно сміятися над "турборежимом" роботи влади, але не можна не визнати: у країні відбуваються зміни, на які не наважувалися цілі покоління українських політиків. У 2020-му темп змін тільки наростатиме — за всіма п’ятьма напрямками", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а згодом із канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Зустріч "четвірки" розпочалася на дві з половиною години пізніше від запланованого часу. Також відбулися перші перемовини віч-на-віч Зеленського та Путіна.

Зустрічі тривали майже до опівночі за Києвом, після чого лідери "нормандської четвірки" дали разом пресконференцію та оприлюднили спільну заяву

Володимир Зеленський під час спілкування з пресою назвав головною перемогою саміту в Парижі обмін полоненими до кінця року у форматі всіх на всіх, але визнав, що цього "замало". Сторони під час зустрічей також обговорили "газове питання", контроль кордону на Донбасі, а також домовились про наступний саміт протягом чотирьох місяців.   Повну хронологію перемовин "нормандської четвірки" читайте за цим посиланням

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація