Зеленський записав звернення до українців та особисто до Путіна через анонсований телеміст

Зеленський записав звернення до українців та особисто до Путіна через анонсований телеміст

Фото: Сайт президента України

Він закликає президента РФ поговорити в присутності Трампа, Мей, Меркель та Макрона.

8 липня президент України Володимир Зеленський звернувся до українців та президента РФ Володимира Путіна через анонсований телеміст  між українським телеканалом NewsOne та російським державним каналом "Росія 1".

У зверненні до українців Зеленський наголосив, що телеміст – "дешевий і небезпечний піархід" перед виборами, метою якого є розділення українців на два табори.

"Одному табору політики скажуть: "Конечно, давайте поговорим, мы же братские народы. Подумаешь – тысячи погибших наших ребят. Другий табір політики закличуть обуритись і, прикриваючись патріотизмом, підуть заробляти бали на вибори", - пояснив Зеленський.

На його думку, "цей трюк" також дасть Росії можливість заявляти на міжнародній арені, що вона готова до діалогу, звинувачувати Україну в перешкоджанні та вимагати зняття санкцій.

"Ми не табір і нас не треба ділити. Зараз вами просто маніпулюють політики, які дуже хочуть потрапити в парламент. Різниця між ними одна: перші будуть "грабить", а другі грабувати".

Окремо Зеленський звернувся до журналістів і нагадав, що незважаючи на купівлю каналів, вони – не чиясь власність. "Ви четверта влада. Ви теж – слуги народу", - сказав президент.

У підсумку президент російською звернувся особисто до Володимира Путіна: "Треба поговорити? Треба. Давайте. Чий Крим, і кого там нема на Донбасі. Компанію для розмови пропоную наступну. Я, ви, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп, прем'єрка Британії Тереза Мей, канцлерка ФРН Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон. Місце? Думаю, Олександр Лукашенко із задоволення прийме нас у Мінську".

Нагадаємо, 12 липня український телеканал NewsOne, що належить кандидату в нардепи від "Опозиційної платформи - За життя" та куму Путіна Віктору Медведчуку, та канал "Росія 1", яким керує російський пропагандист Дмитро Кисельов, запланували провести спільний двогодинний телеміст "Треба поговорити". Проведення цього телемосту між NewsOne та "Росією 1" обурило багатьох громадян, активісти закликали провести акцію протесту біля будівлі телеканалу у Києві.

На самому телеканалі порівнюють цю подію зі знаковим телемостом 1986 року між СРСР та США. Там повідомили, що отримують безліч дзвінків від людей, які підтримують ідею проведення телемосту, і нарахували "близько 70% людей, які чекають прямих політичних переговорів з Росією". У публікації наголошується, що це буде "діалог між народами України і Росії", необхідний "заради миру".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Пропагандистський телеміст Україна-РФ
Наступна публікація