Зеленський запросив генерального директора Apple розширити присутність в Україні

Зеленський запросив генерального директора Apple розширити присутність в Україні

Фото: Twitter

Глава держави заявив, що Україна зацікавлена у реалізації нових спільних проектів.

Президент України Володимир Зеленський в четвер, 2 вересня, під час офіційного візиту до США зустрівся з генеральним директором Applе Тімом Куком у штаб-квартирі компанії в місті Купертіно.

Про це глава держави написав у Twitter.

У своєму дописі Зеленський зазначив, що Україна зацікавлена у розширенні присутності провідної ІТ-компанії в Україні. 

"Радий зустрітися з Тімом Куком, керівником компанії, яка надихає своїм прикладом усіх прихильників цифровізації в світі. Україна також уже є світовим IT-хабом. Ми зацікавлені в розширенні присутності Apple в Україні і реалізації нових амбітних спільних проектів", - написав глава держави.

У пресслужбі глави держави повідомили подробиці цієї зустрічі.

Володимир Зеленський  розповів Тіму Куку про досягнення нашої держави в ІТ-сфері,  команда президента, зокрема, презентувала генеральному директору Apple проект “Дія City”.
Також на зустрічі йшлося про проект перепису населення, який компанія Apple успішно втілила в США, обговорювалася можливість співпраці при реалізації аналогічного завдання в Україні.

Окрім того, сторони обговорили можливість будівництва компанією Apple дата-центру для сервісів iCloud в Україні - за прикладом центру, який було споруджено в Данії. Йшлося  також про локалізацію продуктів Apple, українізацію персонального помічника Siri.

Нагадаємо, окрім зустрічі з Тімом Куком, президент України Володимир Зеленський планує зустрітися із засновником компаній SpaceX й Tesla Ілоном Маском та засновником Amazon Джефом Безосом.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація