Зеленський заявив, що хоче провести вибори на окупованому Донбасі одночасно з усією Україною

Зеленський заявив, що хоче провести вибори на окупованому Донбасі одночасно з усією Україною

Фото: Associated Press

Голосування планується на осінь 2020 року.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче провести місцеві вибори на всій території Донбасу, тому числі окупованої, одночасно з усією Україною восени 2020 року.

"Саме відчуття того, що ми – одна країна, і там наші люди, повинно починатися навіть із цього моменту. Вибори місцеві проводяться одночасно за законами України на всій території України. Так, це наша ідея", – сказав глава держави в ефірі токшоу "Свобода слова з Савіком Шустером".

Коли у Зеленського запитали, як він збирається вирішувати дилему з положенням Мінських угод, за якими контроль над кордоном Україні повертається після виборів на Донбасі, президент сказав:

"Я точно буду говорити про кордон. Я скажу чесно: у нас інший план з приводу кордону, яким чином він передається і яким чином Україна контролює кордон з Росією".

Зеленський не став надавати подробиць свого плану щодо кордону, заявивши, що через це може зірватися зустріч у "нормандському форматі".

Нагадаємо, раніше стало відомо, коли відбудеться зустріч у "нормандському форматі", дату 9 грудня підтвердили всі сторони.

Як повідомлялося, у Мінську на переговорах учасників Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі було знято усі перешкоди на шляху до зустрічі лідерів країн "нормандського формату".

"Розведення сил та засобів в районі н.п. Золоте, Петрівське та Станиця Луганська стало останніми кроками в цьому напрямку", - зазначила прес-секретар представника України у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер. 

16 вересня президент України Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

ТСН.ua розповідає деталі кожного із цих пунктів та можливі перспективи цих домовленостей.

Особливий статус Донбасу в Конституції та прямі переговори з ОРДЛО: Росія висунула нові вимоги Україні

Особливий статус Донбасу в Конституції та прямі переговори з ОРДЛО: Росія висунула нові вимоги Україні

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація