Зеленський заявив, що не бачить подальшої роботи з Парубієм

Зеленський заявив, що не бачить подальшої роботи з Парубієм

Фото: Офіс президента України

Зеленський продовжить розмову вже з новим парламентом.

Президент України Володимир Зеленський не вбачає майбутньої співпраці зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм. 

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, очільник держави заявив, що більше не буде звертатися до Парубія, а говоритиме вже із новим парламентом. Своє рішення Зеленський мотивував тим, що Парубій блокував усі ідеї його команди та прохання про скликання позачергового пленарного засідання ВР 18 липня.

"Після його останньої відповіді я не бачу ніякого сенсу продовжувати розмову. Ми будемо вже говорити з новим парламентом", - сказав Зеленський.

Президент нагадав, що раніше нардепи відмовилися розглядати внесений ним законопроєкт про зниження прохідного бар'єра на виборах до парламенту. За його словами, це була одна з пропозицій його команди, зокрема, прибрати мажоритарників і знизити бар'єр до 3%. 

Позачергове засідання Верховної Ради може не відбутися через юридичний казус

Позачергове засідання Верховної Ради може не відбутися через юридичний казус

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський направив Парубію листа з проханням скликати позачергове засідання Верховної Ради. Під час брифінгу заступник голови Офісу президента України Руслан Рябошапка наголосив, що законопроєктів на терміновий розгляд нардепів три. Перший з них стосується розвантаження і унеможливлення блокування роботи Вищого антикорупційного суду України.

Своєю чергою, Андрій Парубій заявив, що не може скликати на вимогу Зеленського позачергове засідання Ради, оскільки це не передбачено законом після закінчення сесії. Згодом президент розкритикував голову парламенту за відмову скликати позачергове засідання і зазначив, що 10 сесія ВРУ XVIII скликання триває до 19 липня, а не до 12-го, як зазначав Парубій. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація