Зеленський розпускає Верховну Раду

Зеленський розпускає Верховну Раду

Фото: Associated Press

Новообраний президент України оголосив про розпуск Ради.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що розпустить Верховну Раду.

Про це він повідомив під час першої промови на посаді 20 травня.

Новобраний президент заявив, що в Україні відбудуться дострокові парламентські вибори, а перед тим закликав ухвалити низку важливих законів.

"Ви призначили самі інавгурацію в понеділок, в робочий день. Я бачу в цьому плюс. Це значить, що сьогодні вечірок не буде, будемо працювати. А тому, я прошу вас прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, багатостраждальний виборчий кодекс і зробіть відкриті списки. А також, я прошу вас звільнити з посад голову СБУ, генерального прокурора України, міністра оборони України. Це далеко не все, що ви можете зробити, але для початку достатньо. У вас на це буде два місяці. Зробіть це і повісьте медалі собі, непогані бали на дострокові парламентські вибори. Я розпускаю Верховну Раду 8 скликання", – сказав він.

Нагадаємо, 20 травня у Верховній Раді відбулась церемонія інавгурації обраного президента України Володимира Зеленського. У другому турі виборів він набрав рекордних 73,22% голосів, тоді як його опонент Петро Порошенко - 24,45%. Офіційні результати виборів були оголошені 30 квітня, однак депутати змогли призначити дату інавгурації лише 16 травня. 

Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання

Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація