Зеленський зруйнував ілюзії Авакова і "чітко пояснив", що президент лише він - радник голови ОП

Зеленський зруйнував ілюзії Авакова і "чітко пояснив", що президент лише він - радник голови ОП

Фото: Сайт президента України

Каже, дав зрозуміти Авакову, що його напрям - безпека.

Володимир Зеленський "чітко пояснив" міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, хто в країні головний, адже той намагався на себе взяти повноваження президента.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода розповів радник з антикризових комунікацій голови Офісу президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк.

"Інколи Аваков занадто очевидно намагався перетягнути на себе функції президента. Не знаю, навіщо. Зараз, по-моєму, Володимир Олександрович делікатно, але чітко пояснив, що президент в цій країні він, і лише він, і ключові напрями визначає лише він, а в Арсена Борисовича – безпека", – розповів Подоляк.

Він уточнив, що це була не одна розмова. 

"Це питання поведінкових внутрішніх реакцій. Знаєте, як кажуть: "кулуари". От в кулуарах певним чином люди поводяться. І мені здається, що оця диспозиція, нова диспозиція, виникла протягом останніх трьох-чотирьох місяців, коли вже точно зрозуміло, що Володимир Олександрович – це серйозний гравець і він прийшов на досить тривалий час (на довший, ніж багато хто думає, але одразу скажу, що ми не говоримо про авторитаризм, поліцейську державу і так далі, ні). І Арсен Борисович теж це зрозумів. І це – дуже добре. Тому що неможливо (ефективно працювати – ред.), коли існує чиясь ілюзія, що він має право перетягувати на себе функції президента", – зазначив Подоляк.

Водночас він додав, що має до Авакова "найтепліші почуття" і вважає, що "він – молодець". "Втриматися на цій посаді 6 років – це, звісно, крута історія", – розповів антикризовий радник Андрія Єрмака.

Нагадаємо, 5 червня Верховна Рада розпочала засідання із вимоги щодо відставки Арсена Авакова, зокрема через події у Кагарлику та Броварах. Вдень у Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Документ вже підписали 56 нардепів.

У цей час в Києві десятки людей вийшли під стіни парламенту, вимагаючи відправити очільника МВС у відставку. Один із учасників мітингу підпалив себе на знак протесту проти Авакова. 

Тоді Зеленський пояснив, що Аваков повинен довести до кінця розслідування вбивства Павла Шеремета, тому він проти його відставки.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація