Зернову корпорацію України очолить британець з агробізнесу – нардеп

Зернову корпорацію України очолить британець з агробізнесу – нардеп

Фото: УНІАН

Саймон Чернявський раніше був генеральним директором агрохолдингу "Мрія".

Кабмін вирішив призначити виконувачем обов’язків голови Державної продовольчо-зернової корпорації України громадянина Великої Британії Саймона Чернявського.

Про це 4 грудня написав у своєму Teleram-каналі народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Саймон Чернявський раніше був генеральним директором "МРІЯ Агрохолдинг".

Зазначимо, 2014-го в агрохолдингу "Мрія" стався технічний дефолт. Тож через півроку контроль над активами перейшов до кредиторів. У середині серпня 2018-го "Мрія" завершила чотирирічний процес реструктуризації проблемного боргу на 1,1 млрд доларів. Компанія обробляє 165 тисяч гектарів землі, потужності елеваторів і зерносховищ оцінюють у 380 тис. тонн.

Того ж року саудівська компанія купила "Мрію" - це стало найбільшим контрактом в агросекторі України.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року Генеральна прокуратура розпочала спеціальне досудове розслідування стосовно спільника колишніх керівників ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України". Тоді зазначалося, що колишній голова правління ПрАТ "Страхова компанія "Гарант Престиж" підозрюється в тому, що він у 2013 році, за попередньою змовою з колишнім головою правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" та його заступником, незаконно заволодів грошовими коштами державної корпорації на загальну суму понад 177 млн грн, підробивши з цією метою договір добровільного страхування від вогневих ризиків та ризиків стихійних явищ.

Згодом НАБУ оголосило у розшук колишнього голову правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація" Петра Вовчука. У кінці жовтня цього року у столиці Литви Вільнюсі його затримали.

Повʼязані теми:

Наступна публікація