Згоріла машина депутата Лапіна була задекларована з дивною ціною

Згоріла машина депутата Лапіна була задекларована з дивною ціною

Фото: ГУ Нацполіції у Волинській області

Автомобіль коштує вчетверо менше, ніж в середньому на ринку.

У Луцьку у дворі багатоповерхівки рано вранці згорів позашляховик, що належить родині нардепа Ігоря Лапіна. Поліція та ДСНС схиляються до версії про несправність або коротке замикання електромережі, тоді як депутат вважає, що його машину спалили спеціально, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Вогонь був великий, дим. Люди, хто в чому був, повибігали і відганяли свої автомобілі. А потім приїхали пожежні і швидко загасили", - розповів очевидець Ігор. Рятувальники кажуть, що впоралися за 9 хвилин. Хоч пожежу ліквідували швидко, моторний відсік згорів вщент – двигун відновленню не підлягає.

У Луцьку удосвіта в дворі багатоповерхівки загорілось авто нардепа Ігоря Лапіна

У Луцьку удосвіта в дворі багатоповерхівки загорілось авто нардепа Ігоря Лапіна

Нардеп одразу перевів ситуацію в політичну площину: мовляв, у місті наближаються вибори мера, тому й чиниться тиск. У підпалі Лапін підозрює "тітушок" і партію "Укроп". Політичні опоненти депутата цим обурені. "Ми не займаємось мародерством, ми не займаємось кришуванням бурштину, ми не займаємось торгівлею автомобілями, торгівлею лісом, як це собі дозволяють окремі народні депутати. Я вважаю, що пан Лапін був неправий і він має вибачитися перед представниками партії "Укроп", - заявив нардеп Тарас Батенко.

Лапін неодноразово ставав учасником скандалів. Рік тому він серед білого дня висадив цілу обойму по грабіжниках – стріляв нібито із нагородного пістолета "Форт". Його не збентежили ні перехожі, ні маленькі діти поруч. За версією Лапіна, він стріляв у відповідь, але офіційно слідство на місті пригоди знайшло лише кулі від пістолета політика. Неофіційно – Лапін стріляв із незареєстрованої зброї. Тоді ж генеральний прокурор закликав волинських прокурорів розслідувати цей інцидент. Розслідування триває майже рік, результату немає. Крім того, політикові закидають постановочні відео про участь в АТО та нібито "віджаті" на фронті автомобілі та майно.

На скандал ризикує перетворитися і поточна справа, адже в декларації Лапіна зазначено, що позашляховик було придбано торік за 267 тисяч гривень. Тоді як середньо-зважена ринкова ціна цього і подібних автомобілів стартує від мільйона гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація