"Жити за законом": Зеленський закликав українців повідомляти НАБУ про факти корупції

"Жити за законом": Зеленський закликав українців повідомляти НАБУ про факти корупції

Фото: Сайт президента України

Президент обіцяє, що правоохоронні органи належним чином реагуватимуть на звернення українських громадян.

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців з проханням повідомляти про факти корупції зателефонувавши до "гарячої лінії" НАБУ.

Про це він сказав у своєму відеозверненні у фейсбуці.

Дорогі українці, я часто закликав вас взяти участь у якомусь челенджі або флешмобі. Зараз настав час для наймасштабнішого. Взяти участь може кожен громадянин України, для цього не потрібно записувати ніяких відео, не потрібно ставити ніяких хештегів. Потрібно тільки одне - жити за законом. Шлях України до успіху - це дорога з двостороннім рухом. Ми як влада будемо працювати чесно, але нам потрібен і ваш крок на зустріч. Ми не зможемо відродити економіку, якщо люди не будуть платити податки. Це стосується кожного - від олігарха до водія таксі. Ми не зможемо перемогти корупцію, якщо ви будете заплющувати на неї очі або ставатиме співучасниками розпилу державних коштів. І зараз я звертаюся до громадян: якщо від вас вимагають хабар, пропонують відкат чи будь-яку іншу корупційну схему - будь-ласка, не мовчить. Не потрібно писати у соцмережах: "Усьо пропало. Ці - такі самі як і ті. Зеленський понаставив своїх "рєшал". Ні. Ось телефон. Це "гаряча лінія" НАБУ. Дзвоніть і повідомляйте. А правоохоронні органи будуть реагувати та карати", - заявив Зеленський.

Ми ніколи не подолаємо корупцію, якщо ви будете заплющувати на неї очі. Вимагають хабар? Пропонують «відкат»? Будь ласка, не мовчіть! Звертайтеся на гарячу лінію НАБУ – 0 800 503 200. Кожен із вас може почати змінювати країну вже сьогодні!

Опубліковано Володимиром Зеленським Понеділок, 23 вересня 2019 р.

Номер телефону, за яким президент запропонував українцям звернутись: 0 800 503 200

"Давайте пам'ятати, що Європа починається не з державного кордону, Європа починається з недопалка, який летить у смітник, з пристебнутого ременя безпеки, з оплачених комунальних послуг та податків, з відповіді "ні", коли вашій фірмі пропонують на тендері "нагнути" державу. Давайте щодня робити маленькі кроки на зустріч іншій ментальності. Давайте докладемо свою частку і всі разом станемо засновниками, акціонерами нової процвітаючої України. Я починаю з себе - підписую прийнятий парламентом закон про імпічмент президента. Давайте доведемо самі собі - українці можуть жити по-іншому. Жити чесно і по закону. Давайте зробимо це разом", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, у понеділок, 23 вересня, Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою закон "Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)" №1012.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація