Життєві інтереси США: Трамп пояснив ракетний удар по військовій базі в Сирії

Життєві інтереси США: Трамп пояснив ракетний удар по військовій базі в Сирії

Фото: Reuters

Американський президент зробив коротку заяву для преси.

Президент США Дональд Трамп заявив, що ракетний удар по базі сирійської армії в Хомсі був здійснений, виходячи з "життєво важливих інтересів безпеки США".

Про це передає Associated Press.

Глава Сполучених Штатів закликав "всі цивілізовані держави" приєднатися до США, "щоб покласти край різанині в Сирії". Він заявив, що Вашингтон зобов'язаний "стримувати і запобігати поширенню і використанню смертоносної хімічної зброї", яку, за його словами, безсумнівно використовувала сирійська влада.

Президент зробив коротку заяву для преси, підтвердивши повідомлення про те, що США в четвер завдали удару по військовій базі на заході Сирії у відповідь на хімічну атаку в Ідлібі. За даними американської влади, близько 60 "Томагавків" були випущені з військових кораблів у Середземному морі по аеродрому в провінції Хомс. У повідомленні наголошується, що, за інформацією США, саме з нього злітали літаки сирійських ВПС, що використовувалися для застосування хімічної зброї.

Нагадаємо, що раніше президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість військової відповіді на хімічну атаку в Сирії.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

"Джерело повідомило, що президент поки не ухвалив твердого рішення, але заявив, що обговорював можливі дії з шефом Пентагону Меттісом", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією джерела телеканалу, Трамп покладається на думку глави Пентагону.

Нагадаємо, сирійський Ідліб постраждав від газової атаки: серед десятків загиблих є діти. За останніми даними, загинуло щонайменше 72 особи. Під час авіаударів було випущено токсичний газ. Через газ багато людей задихнулись або втратили свідомість, у деяких з рота йшла піна.

Проте за іншими даними, померлих може бути близько сотні, поранених - понад 150. Джерела серед лікарів та інші активісти підтвердили, що один з передмість Хан-Шейхуна було обстріляно матеріалами, схожими на газ. Він викликає задуху і інші симптоми, такі як прискорене дихання, звуження сітківки, блідість, загальний спазм тощо.

У Міністерстві оборони Росії заявили, що хімічна атака у Сирії в місті Хан Шейхун виникла через виток газу на складах сирійських повстанців після того, як їх авіація обстріляла війська сирійського уряду.

Міжнародні експерти підтвердили факт хімічної атаки на сирійське місто

Міжнародні експерти підтвердили факт хімічної атаки на сирійське місто

Повʼязані теми:

Наступна публікація