Жоден чернігівський слідчий не може бути компетентним у справі Корбана - Олійник

Жоден чернігівський слідчий не може бути компетентним у справі Корбана - Олійник

Олійник вважає, що справу Корбана не можна розглядати без контексту того, що відбувалося в Україні у 2014-15 роках. / Фото: УНІАН

Чиновник вважає, що суд у Чернігові - це маніпуляція юридичним процесом.

В. о. заступника голови Дніпропетровської ОДА Святослав Олійник заявив, що не розуміє, чому справу Корбана розглядає Новозаводський суд міста Чернігова, бо він не має відношення до подій у Дніпропетровську чи в Донецькій області.

"Чесно кажучи, це пряма маніпуляція юридичним процесом. Жоден чернігівський слідчий не може бути компетентною особою. Слідчий суддя, який виносить це рішення, був просто чи на гачку, чи просто в якийсь інший спосіб там залучений до правоохоронної системи", - сказав Олійник в ефірі 5 каналу.

Він переконаний, що у подальшому будь-які рішення такого слідчого судді будуть визнані незаконними, тому що він приймає їх з порушенням правил і принципів підсудності, і, зокрема, територіальної підсудності.

"Представник ГПУ каже, що вони щось документували, якусь операцію проводили, але із тих підозр і звинувачень, які публічно представлені пану Корбану, я бачу, що предметом розслідування є новітня історія України 2014-15 років. Тому що всі події, які йому інкримінуються, фактично пов'язані із його діяльністю на посаді заступника голови Дніпропетровської ОДА", - зазначив Олійник.

Він додав, що у справу Корбана не можна розглядати без контексту того, що відбувалося в Україні.

"Саме у 2014 році після зміни у специфічний спосіб влади після подій на Майдані навесні 2014-го року вся Україна знаходилася у специфічному правовому полі і предмет цього розслідування не може бути викинутий із контексту того, що відбувалося навколо — і загибель людей у центрі столиці, і загибель людей на території України від важкої зброї без оголошення стану війни", - сказав Святослав Олійник.

Геннадій Корбан був затриманий в суботу, 31 жовтня. За словами адвоката політика В'ячеслава Кудінова, дії представників Генпрокуратури і СБУ щодо затримання Геннадія Корбана у нього вдома можна класифікувати як викрадення.

Нардеп Борис Філатов повідомив, що Корбана схопили бійці "Альфи", не висунувши жодних звинувачень. Масштабні обшуки пройшли в офісах і будинках "укропівців". СБУ і ГПУ в спільній заяві повідомили, що "вивчають причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією". Нібито СБУ виявила розтрату грошей благодійного фонду, який збирав допомогу для бійців АТО. І це СБУ називає лише одним з епізодів звинувачення.

Пізніше, як стало відомо ТСН, постанову на обшук видав суддя районного суду Чернігова. Такий документ вручили одному з дніпропетровських підприємців, до якого нагрянули з обшуком. "Фонд оборони країни", за версією слідства, перевів 17 мільйонів фіктивним фірмам.

Суд у Чернігові ще не обрав запобіжний захід для Геннадія Корбана

Суд у Чернігові ще не обрав запобіжний захід для Геннадія Корбана

Повʼязані теми:

Наступна публікація