Журналіст парламентської газети зробив ксенофобські заяви про Зеленського та Беленюка. У ЗМІ вже попросили пробачення

Журналіст парламентської газети зробив ксенофобські заяви про Зеленського та Беленюка. У ЗМІ вже попросили пробачення

Фото: УНІАН

Там розглядають можливість його звільнення.

Офіційна парламентська газета "Голос України" потрапила у скандал через ксенофобські заяви свого журналіста Василя Чепурного про "єврея-клоуна-президента" та "негра-депутата".

Відповідний пост він зробив на своїй сторінці у Facebook, однак наразі він вже видалений.

Фото: Главред

Ця публікація викликала широкий резонанс та змусила реагувати редакцію газети, яка вже попросила пробачення за висловлювання свого журналіста.

"В. Чепурний, без зазначення місця роботи, оприлюднив на приватній сторінці у соціальній мережі Facebook бузувірську позицію щодо результатів виборів президента і майбутніх парламентських перегонів, яка не має нічого спільного з редакційною політикою "Голосу України". Газета завжди стояла на засадах толерантності та взаємоповаги. За ініціативи редакції у Верховній Раді зареєстровано проект постанови, якою передбачено утворення як додатків до "Голосу України" видань національних меншин: польського, угорського, кримськотатарського, єврейського, вірменського, болгарського", - наголосили в газеті.

Там також підкреслили, що не стежать за приватним життям своїх співробітників та не несуть відповідальність за їхню особисту позицію.

"Незважаючи на це, з великою повагою просимо вибачення за некоректні висловлювання В. Чепурного в усіх, кого вони принизливо заторкнули. Редакція розглядає питання доцільності перебування В. Чепурного на займаній посаді", - пояснили у виданні.

Водночас, сам журналіст від своїх слів не відмовляється.

"А як я можу відмовлятися від своїх слів? Що він [Беленюк] від цього, побіліє? Я не бачу жодної образи у абсолютно літературному слові "негр". Але якщо це Жана Беленюка у даному випадку ображає — я готовий перед ним вибачитися", - пояснив він у коментарі theБабель.

За його словами, весь цей скандал вигідний "грантоїдам".

"Грантоїдським організаціям потрібен обʼєкт боротьби, інакше їм гроші не капають. Ну, для боротьби з ксенофобією, расизмом, антисемітизмом, [за] гендерну рівність — за те, що Захід любить, то знайшли ритуальну жертву, в якійсь мірі. Негра називаю негром, єврея — євреєм, українця — українцем", - підкреслив Чепурний.

Нагадаємо, у березні подібний скандал стався із політологом Олександром Палієм. На його думку, президентом України повинен бути українець і християнин "як і абсолютна більшість українців". З цієї причини, як зазначив Палій, він не буде голосувати ані за кандидатів в президенти Юлію Тимошенко і Володимира Зеленського, ані за "інших ставлеників іноземних олігархів".

"Слуга народу" оприлюднила першу сотню партійного списку

"Слуга народу" оприлюднила першу сотню партійного списку

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація