Журналісти показали шикарні маєтки екс-глави "Нафтогазу" Бакуліна і нардепа Бойка

Журналісти показали шикарні маєтки екс-глави "Нафтогазу" Бакуліна і нардепа Бойка

На дамбі з'явилося елітне закрите містечко / Фото: ZIK

Охоронці не хотіли пускати знімальну групу. 

Журналісти програми "Наші гроші" зняли на відео дачне містечко, на яке нардепи, чиновники та їхні родичі перетворили дамбу Київського водосховища, незаконно відгородивши територію державного лісу.

На узбережжі побудували шикарний маєток сина екс-міністра палива та енергетики і нардепа Юрія Бойка. Охоронець розповів журналістам, що господарів будівлі на місці немає і на територію знімальну групу не пустив.

Неподалік розташований будинок екс-очільника "Нафтогазу" Євгена Бакуліна. Маєток намагалися продати за 3,5 мільйона доларів, однак покупців не знайшли. Наразі його здають в оренду за 17,5 тисячі доларів на місяць.  Площа будинку – 350 квадратних метрів, на території є гаражі для яхти та автомобілів, спа, дві лінії охорони та паркова зона площею 20 гектарів.

Маєток у садівничому товаристві "Бобер" також має нардеп від "Народного фронту" Олександр Присяжнюк -   син екс-очільника "Чорноморнафтогазу" Анатолія Присяжнюка. Також на дамбі є будинки дружини нардепа Володимира Кацуби Наталії та партнера по бізнесу Анатолія Бойка Віталія Зайця.

Журналісти наголошують, що забудова дамби приватними маєтками стала можлива через неточності у законодавстві, а фактична приватизація лісогосподарських земель – через його порушення.

Директор  СТ "Бобер" Василь Корінчук на камеру заявив, що садове товариство взяло землю лісгоспу в оренду на 49 років. Втім, показувати договір чи надавати його копію Корінчук відмовився.

Як повідомлялося раніше, екс-соратник Віктора Медведчука  Анатолій Писаренко побудував розкішну віллу на Трухановому острові. Маєток був знятий на відео з висоти пташиного польоту. На кадрах можна побачити машини, човни та гаражі. 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація