ЗМІ не виключають, що Манафорт причетний до відмови України від асоціації з ЄС у 2013 році

ЗМІ не виключають, що Манафорт причетний до відмови України від асоціації з ЄС у 2013 році

Фото: Reuters

Кілька поїздок американського спеціаліста можуть привернути увагу слідчих.

Американські експерти не виключають, що екс-політтехнолог Партії регіонів Пол Манафорт, який працював також і в інтересах Росії, причетний до відмови уряду Миколи Азарова від підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС у 2013 році.

Про це інформує бюро McClatchy, яке раніше повідомило про польоти Манафорта до Москви.

Зауважимо, що бюро отримало папери від джерела в уряді України.

Ще кілька поїздок Манафорта можуть привернути увагу слідчих.

У США суд відмовився звільнити з-під домашнього арешту політтехнолога та бізнес-партнера Манафорта

У США суд відмовився звільнити з-під домашнього арешту політтехнолога та бізнес-партнера Манафорта

У квітні 2014 року Манафарт літав до Відня, де за місяць до цього був заарештований український олігарх Дмитро Фірташ за звинуваченням в тому, що він допоміг організувати корупційну схему на 18,5 млн доларів за участю уряду Індії, американської фірми і компанії Фірташа на Віргінських островах.

Неназваний екс-посадовець США зауважив, що Манафорт зустрівся з Фірташем у Відні, де той очікує екстрадиції до Сполучених Штатів.

Ще одна поїздка Манафарта відбулася в липні 2013 року, коли він та колишній консультант Януковича Костянтин Килимник вилетіли до Франкфурта на приватному літаку, що належить, як зазначає ЗМІ, депутату Андрію Артеменко.

«Американські експерти з Росії заявили, що вони підозрюють, що поїздка була прелюдією до розширення російського впливу, щоб відмовити Януковича від підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом», - пише видання.

Це рішення, на думку експертів, відкрило двері для військового вторгнення Росії в 2014 році в східну Україну.

 

Нагадаємо, що  Артеменко був позбавлений мандата депутата Верховної Ради від Радикальної партії Олега Ляшка.

А раніше він передав колишньому раднику президента США з національної безпеки і оборони Дональда Трампа Майклу Флинну, який також підозрюється у зв'язках з РФ, проект врегулювання конфлікту між Україною і Росією. Одним з пунктів плану є організація всеукраїнського референдуму про передачу Криму в оренду Росії строком на 50-100 років.

Нагадаємо, що колишньому піарнику Януковича та екс-керівнику виборчого штабу Дональда Трампа висунуто 12 обвинувачень. Головні - змова проти Сполучених Штатів, відмивання грошей, ухиляння від сплати податків та брехливі свідчення. Полу Манафорту може загрожувати до 80 років ув'язнення.

Манафорту довелося подати у відставку з посади глави передвиборного штабу Трампа в серпні 2016 року на тлі скандалу, що розгорівся після публікації в The New York Times. Газета написала про подробиці його діяльності в Україні. Манафорт працював радником президента України Віктора Януковича, який втік до Росії після Революції гідності в лютому 2014 року.

Також з'ясувалося, що в Партії регіонів була "чорна бухгалтерія". Серед отримувачів готівки звучало й прізвище Манафорта 

Повʼязані теми:

Наступна публікація