ЗМІ викрили заступника Манафорта у зв'язках з російською розвідкою

ЗМІ викрили заступника Манафорта у зв'язках з російською розвідкою

Фото: Reuters

Килимник працював у команді Манафорта, коли той був радником Януковича.

Заступник колишнього голови виборчого штабу кандидата у президенти США Дональда Трампа і радника екс-президента України Віктора Януковича Пола Манафорта Костянтин Килимник міг бути пов'язаним з російською розвідкою.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Financial Times.

Килимник – громадянин Росії, військовий лінгвіст. Люди, які з ним працювали, стверджують, що у команді Манафорта знали, що той був пов'язаний із російською військовою розвідкою.

Килимника взяли в команду екс-радника Януковича перекладачем під час роботи з Ринатом Ахметовим за "чудову англійську". Поступово йому довірили більше обов'язків. Будучи ключовим помічником Манафорта, Килимник мав рідкісний доступ до найвищих фігур – "від Януковича до мільярдерів-олігархів і високопоставлених західних дипломатів".

Financial Times пише, що Костянтин Килимник народився в Україні у 1970 році, а військову службу проходив у Росії. Після звільнення з армії він працював у Міжнародному республіканському інституті у Москві, неурядовій організації зі США. В інституті кажуть, що взяли Килимника на роботу за чудову англійську. Там знали, що свої знання мови він отримав у військовій розвідці, однак не надавали цьому особливого значення. Разом із тим, в інституті підозрювали, що Килимник міг займатися діяльністю, не пов'язаною з посадовими обов'язками.

Видання зазначає, що десять років потому Килимник став працювати в команді Пола Манафорта, коли той був радником Януковича. Там теж дехто підозрював, що він доповідає у Москву, однак не надавали цьому значення.

Манафорт і Килимник досі перебувають у тісному зв'язку, і хоча у Манафорта наполягають, що його відставка з посади голови штабу Дональда Трампа не пов'язана з його діяльністю в Україні, інформовані джерела стверджують, що це відіграло свою роль.

"Це дуже серйозна проблема, якщо врахувати, що офіцер російської розвідки міг перебувати в одному ступені знайомства від кандидата у президенти Дональда Трампа" - сказало джерело.

Нагадаємо, раніше видання The New York Times повідомляло, що екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів протягом 2007-2012 років з прихованої каси "Партії регіонів". Водночас Манафорт заперечив отримання будь-яких грошей.

Головний піарник Трампа, який раніше мав справу з Януковичем, пішов у відставку

Головний піарник Трампа, який раніше мав справу з Януковичем, пішов у відставку

Повʼязані теми:

Наступна публікація