ЗМІ знайшли докази наявності у мера Одеси Труханова російського громадянства

ЗМІ знайшли докази наявності у мера Одеси Труханова російського громадянства

Фото: УНІАН

Розмови про російський паспорт Труханова ходять вже не перший рік.

Схоже, мер Одеси Геннадій Труханов дійсно має російське громадянство. Принаймні така інформація міститься у базі даних Федеральної податкової служби РФ.

Про це повідомляє Українська правда.

- Алло? СБУ? Ви вже доїхали з Одеси до Києва? Повертайте тепер назад! Тут за вас одеські дівчата роботу зробили. Вік...

Опубліковано Zoya Kazanzhy 20 листопад 2017 р.

Журналісти видання ввели особисті та паспортні дані одеського мера на сайті відомства, і система видала ідентифікаційний номер платника податків Труханова у Росії.

У базі даних також зазначається, що документ, який підтверджує особу Труханова, - паспорт громадянина РФ. Як видно з сайту податкової РФ, мер Одеси отримав російське громадянство 2011 року. 

Фото: Українська правда

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у мера Одеси є російський паспорт. СБУ почала перевірку цієї інформації. Перевірка, як заявляють в СБУ, може зайняти не один день, але результат оприлюднять одразу, як щось з'ясується.

Також журналісти повідомляли, що Геннадій Труханов володіє будівельною компанією РОСТ через офшорні компанії на Віргінських островах. Ім'я Труханова з'являється в документах і листуванні панамського реєстратора офшорів Mossack Fonseca.

При цьому дочка мера Одеси, Катерина Труханова і інший співвласник компанії Андрій Іванчо керують фірмою "СКВО", яка займається будівництвом житлових і офісних приміщень. Пов'язаних з Трухановим і його найближчим оточенням підприємств нарахували більше 20. У всіх реєстраційних документах Геннадія Труханова вказано не як громадянином Росії.

Екс-заступник губернатора Одеської області Саша Боровик заявляв, що в Одеській міській раді 29 депутатів, включаючи мера Одеси Геннадія Труханова, мають паспорти громадян Російської Федерації. СБУ пообіцяла перевірити цю інформацію.

Сам очільник Одеси заперечує наявність у нього російського громадянства.  За словами Труханова, він отримав запит від міграційної служби Росії про те, що не є громадянином РФ і не звертався за отриманням громадянства. Крім того, він повідомив, що має нотаріально оформлені документи, які підтверджують, що він не є керівником офшорних компаній. 

СБУ розпочала перевірку фактів щодо наявності у Труханова громадянства Росії

СБУ розпочала перевірку фактів щодо наявності у Труханова громадянства Росії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація