Зміни до Конституції щодо вступу України в НАТО і ЄС підтримують понад 300 депутатів - "БПП"

Зміни до Конституції щодо вступу України в НАТО і ЄС підтримують понад 300 депутатів - "БПП"

Фото: УНІАН

Перше голосування за законопроект відбудеться вже у вересні.

Законопроект змін до Конституції щодо прагнень України до вступу до ЄС та НАТО підтримують понад 300 депутатів Верховної Ради.

Про це голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов заявив після закінчення зустрічі керівників депутатських фракцій та груп з президентом України Петром Порошенком, яка відбулася 3 вересня

"Кількість народних депутатів, представників тих фракцій і груп, які підтримали внесення змін до Конституції в частині закріплення євроатлантичного курсу та курсу на ЄС, вже перевищує 300", – сказаві він.

За словами Герасимова, народні депутати з "Опозиційного блок" висловили окрему позицію з цього питання, а група "Відродження" пообіцяла оприлюднити свою позицію після засідання фракції.

Петро Порошенко зі свого боку закликав депутатів підтримати його законопроект щодо прагнень України до вступу в ЄС і НАТО.

"І буду дуже вдячний, якщо після обговорення ми зможемо, не затягуючи, дати можливість парламенту обговорити, спрямувати до Конституційного суду і визначитися. Наголошую, що складений був цей проект за участю провідних юристів-конституціоналістів", - сказав президент на зустрічі з керівниками парламентських фракцій і груп.

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко після цієї зустрічі написала, що перше голосування за зміни до Конституції відбудеться вже у вересні.

Навпрочуд конструктивна зустріч президента Порошенка з лідерами парламентських фракцій, прем‘єром і спікером....

Опубліковано Iryna Gerashchenko Понеділок, 3 вересня 2018 р.

Нагадаємо, 3 вересня президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект змін до Конституції, якими закріплювалися б плани країни щодо вступу до ЄС та НАТО. Йдеться про зміни до статей 85, 102 та 116. Вони передбачають відповідальність Верховної Ради, Кабінету міністрів та президента України за закріплення європейського та євроатлантичного напрямів розвитку України. 

Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект змін до Конституції

Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект змін до Конституції

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація