"Змушені постійно ходити на уклін", - Саакашвілі розкритикував МВФ

"Змушені постійно ходити на уклін", - Саакашвілі розкритикував МВФ

Фото: УНІАН

Політик пропонує Україні відмовитися від кредитів Міжнародного валютного фонду.

Україні потрібно відмовитися від кредитів Міжнародного валютного фонду. Тому що МВФ дає "грошей рівно стільки, щоб ми просто розраховувалися за зовнішні борги".

Про це в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" сказав голова Виконавчого комітету реформ Міхеїл Саакашвілі.

"Звичайно, є багато різних впливів. Мені здається, що при всьому тому, що ми зараз зобов'язані співпрацювати з МВФ, ви подивіться, скільки вони нам грошей дають. Вони дають нам грошей рівно стільки, щоб ми просто розраховувалися за зовнішні борги. І ми через це змушені постійно ходити на уклін. Я в свій час в Грузії відмовився від послуг МВФ. Я думаю, що Україна сильна потенційно достатньо, щоб від цього відмовитися. Але звичайно, не з тією метою, щоб повернути старих злодіїв, а для того, щоб цивілізованим шляхом здійснити реформи і зміни. І в цьому сенсі у нас все ще попереду", - сказав Саакашвілі.

Україна - досить сильна країна, аби відмовитися від послуг МВФ - Саакашвілі

Україна - досить сильна країна, аби відмовитися від послуг МВФ - Саакашвілі

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко розповів, коли Україна отримає транш від МВФ. Ідеться про допомогу в розмірі 1,75 мільярда доларів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація