"Знаряддя брехні Кремля": у МЗС прокоментували закиди Лаврова щодо підготовки Києвом нападу на Крим

"Знаряддя брехні Кремля": у МЗС прокоментували закиди Лаврова щодо підготовки Києвом нападу на Крим

МЗС України / Фото: Reuters

У МЗС вважають, що Росія намагається прикрити мілітаризацію окупованого півострова.

У Міністерстві закордонних справ України називають звинувачення міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова на адресу президента України про нібито підготовку провокації поблизу окупованого Криму брехнею та черговою інформаційною операцією.

Про це йдеться у заяві міністерства.

"В Україні вже навіть не здивовані, наскільки російська дипломатія перетворилася на знаряддя брехні Кремля, звинувачуючи Україну у "підготовці провокацій". Але це – чергова інформаційна операція", - йдеться у ньому.

У МЗС наголошують, що саме Росія розгорнула на кордонах з Україною понад 80 тис. військ у повній бойовій готовності, розмістила ракетні комплекси "Іскандер", передислокувала на територію Криму 100 бойових літаків нового типу Су-27 та Су-30, які здатні діяти на всій глибині чорноморського регіону та майже всій території України. Тільки за останні два місяці кількість російських танків на кордоні збільшилась на 300 одиниць.

Українські дипломати стверджують, що в Росії таким чином шукають прикриття мілітаризації окупованого Криму. "25 листопада 2018 року Москва вчинила відкриті акти збройної агресії біля Керченської протоки та у Чорному морі. Тепер міністр С.Лавров лякає Україну і міжнародне співтовариство "провокаціями", шукаючи пропагандистсько-дипломатичне прикриття мілітаризації Росією окупованого Криму, Донбасу та розгортанню на кордонах України свого наступального потенціалу", - наголошують в міністерстві.

У МЗС заяви Лаврова також називають брехнею, яка буде спростована під час схвалення резолюції Генеральної асамблеї ООН "Проблема мілітаризації АР Крим та м.Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів", яка буде розглянута у понеділок, 17 грудня.

"Суверенітет України над Кримом і Донбасом буде повернуто, але не військовим, а політико-дипломатичним та міжнародно-правовим шляхом", - підсумовують в МЗС.

Нагадаємо, Лавров накинувся із звинуваченням на адресу президента України. У прямому ефірі російської радіостанції він озвучив, що нібито "на останню декаду грудня президент України Петро Порошенко планує збройну провокацію на кордоні з РФ, на кордоні з Кримом".

Полонених українських моряків до суду не відпустять – Лавров

Полонених українських моряків до суду не відпустять – Лавров

Повʼязані теми:

Наступна публікація