Зняти Портнова з розшуку постановила скандально відома суддя, призначена Януковичем

Зняти Портнова з розшуку постановила скандально відома суддя, призначена Януковичем

Портнова зняла з розшуку суддя, замішана у гучному скандалі. / Фото: УНІАН

Ім'я судді також фігурує в скандалі з справою подружжя Шепелєвих.

Суддя Печерського суду Христина Гладун, яка 12 листопада постановила зняти з розшуку Андрія Портнова, була призначена втікачем екс-президентом Віктором Януковичем у 2012 році. Про це на своїй сторінці в Facebook написав нардеп від "Батьківщини" Сергій Власенко.

23 серпня 2012 року Гладун була призначена суддею Ніжинського міжрайонного суду Чернігівської області указом Януковича № 484/2012. "А вже 25 травня 2013 переведена суддею Печерського районного суду - Указ Януковича № 301/2013", - написав соратник Юлії Тимошенко.

 

Ось він чистий договірняк. Не встигли ще висохнути чорнило під цим "дещо дивною" рішенням суду, як слідчий ...

Posted by Сергій Власенко on 13 листопада 2015 р.

Раніше Гладун фігурувала в гучному скандалі, пов'язаному зі справою Галини і Олександра Шепелєвих. Подружжя звинувачували в розкраданні коштів "Родовід-банку" та організації замовних вбивств. У липні 2014 року колишньому депутату від БЮТ і Партії регіонів Шепелєву вдалося втекти з лікарні, куди він був переведений із СІЗО і втікти в Росію. А 8 січня 2015 року Гладун без повідомлення сторін та публічного розгляду підписала постанову суду у справі дружини Шепелєвої, зобов'язавши Генпрокуратуру закрити кримінальну справу проти неї і зняти арешт з майна.

Це рішення було скасоване Апеляційним судом Києва з формулюванням у резолютивній частині "суддя вийшла за межі своїх повноважень". За це ж рішення у квітні 2015 року ГПУ порушила кримінальне провадження щодо Гладун.

Також Гладун була однією з суддів, які вели справи "в'язнів Банкової". Зокрема, за її рішенням з СІЗО в січні 2014 року не був випущений останній "в'язень Банкової" Ярослав Притуленко. Це трапилося вже після ухвалення Верховною Радою в грудні 2013 року закону, який, по суті, звільняв всіх активістів, затриманих під час акцій з 21 листопада по 26 грудня. Своє рішення Гладун пояснила тим, що у закону про припинення переслідування учасників мирних зібрань нечіткі формулювання.

Нагадаємо, колишній заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов підозрюється у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. За версією прокуратури Києва, у червні 2010 року, використовуючи своє службове становище, Портнов незаконно очолив кафедру конституційного права Київського національного університету імені Т. Шевченка, а також заволодів коштами університету.

Крім того, з метою незаконного впливу на судову систему України вже в якості представника вищого навчального закладу, Портнов став членом Вищої ради юстиції.

У відповідь на звинувачення Портнов заявив, що, за фактом, ГПУ звинуватила його в розкраданні власної викладацької зарплати, яку він особисто не знімав зі своєї зарплатної картки.

Печерській суд наказав Генпрокуратурі зняти Андрія Портнова з розшуку

Печерській суд наказав Генпрокуратурі зняти Андрія Портнова з розшуку

Повʼязані теми:

Наступна публікація