"Зробимо все можливе". У "Слузі народу" пообіцяли, що журналісти в Україні почуватимуться у безпеці

"Зробимо все можливе". У "Слузі народу" пообіцяли, що журналісти в Україні почуватимуться у безпеці

Фото: flickr.com

2 листопада відзначається Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів.

Партія "Слуга народу" пообіцяла зробити "все можливе", щоби журналісти в Україні почувалися в безпеці і були четвертою владою.

Відповідну заяву з нагоди Міжнародного дня припинення безкарності за злочини проти журналістів, що відзначається 2 листопада, розміщено на сторінці партії у Facebook.

"Ми зробимо все можливе, аби журналісти, які живуть і працюють в Україні, почували себе в безпеці та дійсно були четвертою владою, що допомагає робити країну кращою", - йдеться у повідомленні.

Як нагадали у партії, дату Міжнародного дня припинення безкарності за злочини було обрано на знак вшанування пам’яті двох убитих французьких журналістів.

"Відповідну резолюцію було ухвалено в 2013 році Генеральною Асамблеєю ООН. Резолюція ООН засуджує всі акти насилля проти працівників ЗМІ та закликає весь цивілізований світ попереджати злочини й притягувати винних до відповідальності", - додали у політсилі.

2 листопада – Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів. Відповідну резолюцію було ухвалено в...

Опубликовано Слуга Народу Суббота, 2 ноября 2019 г.

Нагадаємо, раніше журналіст Данило Яневський подав до суду позов у справі щодо прессекретарки президента Юлії Мендель за фактом перешкоджання нею роботі представників ЗМІ. 

Нагадаємо, журналіст "Радіо Свобода" Сергій Андрушко хотів поставити Зеленському запитання щодо розслідування програми "Схеми" про главу Офісу президента Андрія Богдана, але Мендель відштовхнула його. Згодом Мендель пояснила, що журналісти не мають порушувати безпеку першої особи, а також повинні "бути цивілізованими".

На тлі цього скандалу інші журналісти почали розповідати історії, як працівники ОП повелися з ними

Своєю чергою, президент став на захист своєї прессекретарки: він зазначив, що як "дєвачку", буде її захищати. 

"Я вважаю, що він дуже часто поводився неетично, мабуть, в програмі "Схеми" цього не показували. В момент, коли він не вперше поводився некоректно, Юлія як прессекретар не мала права так реагувати, але вже була емоційна виснаженість. Вона теж людина, вона не зло, а прессекретар", – зазначив глава держави.

Повʼязані теми:

Наступна публікація