Історичний момент. Перша особиста зустріч Зеленського та Путіна у фото

Раніше вони спілкувалися лише телефоном.

У Єлисейському палаці, де сьогодні відбувались переговори у "нормадському форматі" лідерів чотирьох країн - України, Німеччини, Франції та Росії, вже завершилась, і нині глава нашої держави спільно з очільником Кремля вирушили на закриті перемовини.

Про те, що розмови лідерів "нормандської четвірки" завершилися, повідомили в офісі українського президента.

Зазначається, що зустріч усіх чотирьох лідерів тривала понад дві години. Підсумки переговорів оголосять після першої спільної бесіди Володимира Зеленського з його російським колегою Володимиром Путіним.

Попередньо відомо, що їхня розмова буде тривати до 22:00 ( за київським часом - ред). Після цього запланована спільна пресконференція усіх учасників "нормандської четвірки".

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбувається зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а після 16-ї - з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

О 16:00 була запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів, однак зустріч "четвірки" розпочалася на дві з половиною години пізніше. Щодо пресконференції, то очільники держав вирішили не проводити її, поки не закінчаться перемовини Зеленського та Путіна. Орієнтовно зустріч з пресою відбудеться о 21:00.

Раніше Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

ТСН.ua розповідає деталі кожного із цих пунктів та чого очікувати від переговорів нормандської четвірки щодо Донбасу.

Французи чи не щогодини змінюють програму переговорів у "нормандському форматі"

Французи чи не щогодини змінюють програму переговорів у "нормандському форматі"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація