Зустріч Порошенка та Меркель: президент розповів про "нові реалії" на Донбасі

Зустріч Порошенка та Меркель: президент розповів про "нові реалії" на Донбасі

Фото: Reuters

Політики зустрілися у Німеччині.

У суботу, 20 травня, президент України Петро Порошенко зустрівся у Німеччині із канцлером Ангелою Меркель.

Під час спільного брифінгу політиків Порошенко пояснив, що наразі люди на окупованих територіях вимушені жити у нових умовах через дії Росії.

"Маємо нові реалії: коли президент РФ Володимир Путін видав укази щодо визнання фейкових документів (виданих ОРДЛО – Ред.), російський уряд розповсюдив рубльову зону РФ на окуповані території України. Ми маємо конфіскацію російською владою активів, які належать українській державі  та українським громадянам на окупованих територіях. І, з урахуванням всіх цих реалій, ми маємо все-таки рішуче діяти далі, щоб повернути Мінський процес в конструктивне русло", - заявив президент України.

"Я ще раз хочу наголосити, що ми не бачимо жодної альтернативи Мінським домовленостям і наполягаємо на їхньому повному виконанні", - зауважив Порошенко.

Лідер країни додав, що для остаточного "повернення до Європейської родини", Україні залишилося дочекатися завершення ратифікації сенатом Нідерландів Угоди про асоціацію у травні.

Нагадаємо, що під час того ж самого брифінга Ангела Меркель заявила, що перемир'я на Донбасі немає, а Мінські угоди виконуються не повністю. Меркель також зауважила, що сьогодні на переговорах йтиметься про гуманітарну ситуацію і про розмову з президентом Франції  Еммануелем Макроном.

Повʼязані теми:

Наступна публікація