Зустріч Зеленського з Трампом. У США чекають на візит президента та готові підтримати реформи

Зустріч Зеленського з Трампом. У США чекають на візит президента та готові підтримати реформи

Фото: Getty Images

За словами Волкера, зустріч відбудеться у найближчому майбутньому.

Зустріч президента України Володимира Зеленського та президента США Дональда Трампа має відбутися у найближчому майбутньому.

Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" розповів спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер.

"Ми чекаємо його візиту. Дата ще не призначена. Це питання найближчого майбутнього. Дуже важливо, щоб обидва президенти зустрілися. Вони ніколи раніше не зустрічалися, хоча й спілкувалися телефоном", – розповів Волкер.

Він також зазначив, що під час зустрічі Білий дім планує дати сигнал підтримки реформ в Україні. "Це справжня нагода для України. Якщо Зеленський зможе це зробити, він дозволить Україні відірватися від спадку минулого", – зазначив Волкер.

Дипломат також вважає, що Україна має відіграти роль лідера у Нормандському процесі. За його словами, сигнал Зеленського у вигляді розведення військ у Станиці Луганській "надзвичайно позитивний крок, який привертає увагу до бездіяльності Росії".

"Україна має відіграти роль лідера у нормандському процесі, водночас США продовжуватимуть підтримувати її дії", – додав він.

Зеленський в Канаді: з ким зустрівся президент і про що говорили

Зеленський в Канаді: з ким зустрівся президент і про що говорили

Як повідомлялося раніше, перший заступник голови Служби безпеки України Іван Баканов, який нині виконує обов'язки керівника відомства, відвідав США із робочим візитом та обговорив з американською стороною майбутній візит Володимира Зеленського до Вашингтона. 

Своєю чергою посол України в Вашингтоні Валерій Чалий заявив, що візит Зеленського до США та його зустріч із Дональдом Трампом може відбутися після парламентських виборів. Дипломат зазначив, що адміністрація президента США Дональда Трампа позитивно ставиться до встановлення прямих контактів із новим головою української держави.

Зеленський зустрівся зі спецпредставником США Куртом Волкером

Зеленський зустрівся зі спецпредставником США Куртом Волкером

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація