Звільнити тільки за те, що режисер? Путін відповів на заклики відпустити утримуваних у РФ українців

Звільнити тільки за те, що режисер? Путін відповів на заклики відпустити утримуваних у РФ українців

Фото: Reuters

Глава РФ боїться, що "прийдуть інші". 

Під час прес-конференції президента РФ Москві український журналіст Роман Цимбалюк закликав Володимира Путіна звільнити українців, яких незаконно тримають у Росії.

Кореспондент УНІАН заявив, що Росія "зловила багато українських режисерів", маючи на увазі Олега Сенцова, та особисто закликав Путіна звільнити журналіста Романа Сущенка, адже справа проти нього виглядає політично мотивованою.

"Звичайно, ні в кого немає бажання тримати режисерів і журналістів. Але що робити, якщо режисер готувався до скоєння терористичних актів? Його відпустити тільки за те, що він режисер? Спочатку ми відпустимо режисера, а потім кадрових розвідників? Ми відпустимо одних, а завтра прийдуть інші?", - відповів російський лідер.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив про те, що утримуваних у РФ українців Олега Сенцова, Романа Сущенка і Станіслава Клиха можуть обміняти на росіян, які затримані на території України.

"Що стосується цих людей, тут, напевно, є юридичні можливості, вони вже використовувалися, коли відбувся обмін Надії Савченко", - наголосив він, відповідаючи на запитання щодо можливості звільнення російських заручників.

Водночас очільник МЗС РФ не зміг конкретизувати, що саме має на увазі. "Тут все залежить від того, як юридичні процедури будуть застосовуватися кожною зі сторін", - багатозначно сказав Лавров.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація