Звіт Шмигаля і розгляд відставки трьох міністрів: відомо плани Ради на поточний тиждень

Звіт Шмигаля і розгляд відставки трьох міністрів: відомо плани Ради на поточний тиждень

Шмигаль має відзвітувати щодо боротьби з коронавірусом.

На поточному пленарному тижні планується проведення щонайменше одного позачергового засідання Верховної Ради, на якому розглянуть питання відставки трьох міністрів - голови МОЗ, голови Мінінфраструктури, голови Мінекономіки.

Про це повідомив голова ВРУ Дмитро Разумков 17 травня під час засідання погоджувальної Ради. 

Попередньо планується позачергове засідання щодо можливої зміни міністрів на завтра, 18 травня, на 16:00.

 "На цьому тижні у нас планується щонайменше одне позачергове засідання, а можливо і більше. Перше позачергове засідання – з такою пропозицією звернулася партія "Слуга народу" ще в п’ятницю. Сьогодні були видані підписні листи, триває збір підписів. Це позачергове засідання буде стосуватися трьох речей: це кадрові питання, два міністри написали заяву за власним бажанням - це пан Криклій і пан Петрашко, і є подання прем'єр-міністра України щодо пана Степанова", - заявив Разумков.

Крім того, спікер Ради наголосив, що потрібно заслухати і звіт міністрів про зроблену роботу, помилки і здобутки.

"Щоб ухвалюючи відповідні рішення, ми чітко розуміли, що є підставою і за що ми повинні дякувати, а за що, можливо, висловлювати іншу позицію”, - зазначив Разумков.

Своєю чергою, голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що у Раді має відзвітувати і очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль про виконання постанови з протидії коронавірусу, яку ухвалили нардепи.

"Я думаю, що пропозиція заслухати прем'єр-міністра щодо виконання постанови щодо COVID-19 слушна, і долучаємось (до неї, - ред.)", - заявив Корнієнко.

Як повідомлялося, міністри економіки Ігор Петрашко та інфраструктури Владислав Криклій написали заяви на звільнення. Фракція "Слуги народу" проведе нове засідання, початок якого призначено на 19:00 понеділка, 17 травня. Основною темою повинні стати кадрові питання. 

Крім того, у п'ятницю, 14 травня, речниця голови ВРУ Ольга Туній у Facebook повідомила, що до ВРУ надійшло подання прем’єр-міністра України про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Криклій, Петрашко, Степанов: сьогодні у Верховній раді обговорять можливі відставки трьох міністрів

Криклій, Петрашко, Степанов: сьогодні у Верховній раді обговорять можливі відставки трьох міністрів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація