Арбітр матчу "Шахтар" - "Динамо" зафіксував прояви расизму, винним "світить" від трьох років

Арбітр матчу "Шахтар" - "Динамо" зафіксував прояви расизму, винним "світить" від трьох років

Фото: ФК Шахтар

Цей інцидент буде розглянуто Контрольно-дисциплінарним комітетом.

Україська Асоціація Футболу (УАФ) опублікувала заяву щодо випадку, який стався на матчі 14-го туру Чемпіонату Укрїни між донецьким "Шахтарем" та київським "Динамо".

На 76 хвилині капітан "гірників" Тайсон жбурнув м'яч у фанатів "біло-синіх" та показав їм середній палець через прояв расизму в його бік. Головному арбітру навіть довелося на певний час зупинити гру.

УАФ у своєму листі зазначила, що суддя зафіксував прояв расизму, а тому винні можуть отримати серйозне покарання.

"І це не звичайне хуліганство, а дії, що підпадають під ознаки статті 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), яка передбачає за такі дії позбавлення волі на термін від трьох до восьми років.

Зі свого боку ми обіцяємо надзвичайно ретельно вивчити й розслідувати цей надзвичайно неприємний випадок і винести справедливий вердикт. Усі деталі інциденту зафіксовані в протоколі головного арбітра матчу та делегатів поєдинку, і ці документи ляжуть в основу розгляду справи Контрольно-дисциплінарним комітетом УАФ. Винні обов’язково мають бути виявлені й покарані. Ми сподіваємося в цьому розслідуванні на повну підтримку УПЛ і клубів.

Водночас важливо відзначити в цьому неприємному інциденті поведінку футболістів ФК "Динамо" Київ, які одразу ж підтримали гравця ФК "Шахтар" Тайсона й звернулися до вболівальників із проханням припинити протиправні дії. Це вчинок, який заслуговує на найвищу похвалу! Надзвичайно важливо, що футболісти розуміють неприпустимість расової та інших видів дискримінації і своїми діями демонструють позитивний приклад подолання цієї проблеми", - говориться в заяві.

  • Поєдинок завершився з рахунком 1:0 на користь "Шахтаря". Після цього результату донеччани ще більше відірвалися у турнірній таблиці від переслідувачів. Наразі в активі команди Луїша Каштру 40 балів. Що стосується "Динамо", то вони залишилися з 27 очками. Тепер "біло-сині" посідають четверту позицію.

Раніше повідомлялося, що "Динамо" всебічно допомогатиме розслідуванню скандалу з Тайсоном.

Повʼязані теми:

Наступна публікація