"Аталанта" у Лізі чемпіонів. Хто з Італії зіграє у єврокубках

"Аталанта" у Лізі чемпіонів. Хто з Італії зіграє у єврокубках

Фото - facebook.com/atalantabc/

Підбиваємо підсумки чемпіонату Італії сезону 2018/19.

Завершився останній 38-й тур чемпіонату Італії сезону 2018/19.

"Ювентус" з 90 очками здобув восьме поспіль чемпіонство. Туринський клуб достроково оформив скудетто за 5 турів до кінця турніру.

"Наполі" під керівництвом Карло Анчелотті з 10-очковим відривом від переслідувачів фінішував другим.

Бронзові нагороди Серії А дісталися сенсаційній "Аталанті". Клуб із Бергамо набрав 69 очок і вперше у своїй історії зіграє у Лізі чемпіонів.

Компанію "Ювентусу", "Наполі" та "Аталанті" у груповому етапі Ліги чемпіонів складе міланський "Інтер". "Нерадзуррі" посіли четверту сходинку чемпіонату, поступившись "Аталанті" лише за рахунок гіршої різниці забитих і пропущених м’ячів.

А от "Мілан" знову пролетів повз Лігу чемпіонів. Підопічні Дженнаро Гаттузо провалили кінець сезону та, набравши 68 балів, завершили чемпіонат на 5-му місці. "Россонері" автоматично пробилися до групового етапу Ліги Європи.

Із кваліфікаційного раунду виступи в Лізі Європи розпочне "Рома", яка з 66 балами посіла 6-ту сходинку Серії А.

Третім представником від Італії у Лізі Європи став римський "Лаціо". "Орли" забронювали собі місце у груповому етапі Ліги Європи завдяки тріумфу у Кубку країни.

Груповий етап ЛЧ: "Ювентус", "Наполі", "Аталанта", "Інтер".

Груповий етап ЛЄ: "Мілан", "Лаціо".

Кваліфікація ЛЄ: "Рома".

Що стосується команд, які покидають Серію А і наступного сезону гратимуть в Серії B, то це "К’єво", "Фрозіноне" та "Емполі".

Фото - legaseriea.it

Найкращим бомбардиром чемпіонату Італії сезону 2018/19 став форвард "Сампдорії" Фабіо Квальярелла . 36-річний нападник забив 26 голів у 37 матчах Серії А.

Друге місце посів гравець "Аталанти" Дуван Сапата (23 голи), а третє - форвард "Мілана" Кшиштоф Пьонтек (22 голи).

Зірковий нападник "Ювентуса" Кріштіану Роналду став четвертим бомбардиром Серії А - на його рахунку 21 гол в 31 поєдинку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація