"Аякс" розірвав контракт із футболістом, який нещодавно вийшов із коми

"Аякс" розірвав контракт із футболістом, який нещодавно вийшов із коми

Фото: Associated Press

Таке рішення ухвалено через програму скорочення на тлі кризи.

Нідерландський "Аякс" розірвав контракт із півзахисником Абделхаком Нурі, який днями вийшов із коми після серцевого нападу у 2017 році.

Як повідомляє De Telegraaf, таке рішення клубу пов'язано з програмою скорочення на тлі кризи через пандемію коронавірсної інфекції. Контракт Нурі діє до 1-го липня, і може бути автоматично подовжений, тому клуб розірвав угоду.

До липня "Аякс" продовжить платити зарплату гравцю.

22-річний футболіст переніс серцевий напад в товариському матчі проти "Вердера" в липні 2017-го, він пробув у комі 2 роки і 9 місяців. 27 березня 2020 року стало відомо, що він вийшов із коми.

Нагадаємо, через кризу футбольні клуби урізають зарплати своїм гравцям та переглядають їхні контракти. Також на скорочення виплати ідуть і самі футболісти. Наприклад, раніше гравці "Ювентуса" відмовилися від зарплат протягом 4 місяців, футболісти "Барселони" пішли на скорочення виплат на 70%.

Усі європейські чемпіонати, крім Білорусі, призупинені щонайменше до кінця квітня. УЄФА сподівається завершити турніри до серпня, якщо ситуація з пандемією покращиться. 1 квітня УЄФА проведе зустріч з асоціаціями, на якій обговорять календар матчів та долю чемпіонатів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація