Чемпіонат України з баскетболу отримає назву букмекерської контори - президент ФБУ

Чемпіонат України з баскетболу отримає назву букмекерської контори - президент ФБУ

Михайло Бродський розповів про свої плани на посаді президента ФБУ. / Фото: mihailobrodskiy.livejournal.com

Про це повідомив очільник вітчизняної федерації баскетболу Михайло Бродський.

Чемпіонат України з баскетболу 2015/2016 під егідою ФБУ отримає назву однієї з букмекерських контор.

Про це заявив президент федерації Михайло Бродський в ході своєї веб-конференції на одному з українських спортивних сайтів.

Також Бродський оцінив виступи національної збірної на чемпіонаті Європи, поділився планами на розвиток студентського баскетболу і розповів про перспективи прийняти один з етапів Євробaскету-2017.

ТСН Проспорт пропонує вам найцікавіше з конференції головного вітчизняного баскетбольного чиновника.

"За чотири місяці ми намагалися не втратити те, що було. Самі бачите, яка зараз ситуація в країні. Я прийшов на вибори без програми і подумав: "Якщо мене зараз підтримають, значить, так і буде". Були чесні вибори, скляний ящичок, 14 проти 10. Без хамства, звичайно, не обійшлося, але все було чесно. Я переміг, і ми почали працювати ".

"Що стосується виступу збірної на Євробаскеті-2015 – все могло скластися по-іншому. З одного боку, нам десь пощастило, з іншого - все ж ні. Ми програли одне очко команді, яка фінішувала другою на турнірі. З нашої групи до вісімки кращих вийшло три команди. Вважаю, що ми могли обіграти і литовців, і ту ж Естонію. Але дуже непросто грати в дванадцятитисячній залі, коли всі вболівають за суперника".

"Сьогодні ми закінчуємо обговорення і будемо стверджувати календар. Ймовірно, чемпіонат буде проведено в чотири кола. Поки так. Нагадаю, у травні я отримав чемпіонат з трьома командами і купою боргів. Зараз цей момент ми вирівняли.

Турнір називатиметься "Суперліга Фаворит Спорт". Чемпіонат буде проводитися за спонсорської підтримки компанії "Фаворит Спорт". Контракт вже підписаний, більше того, вчора ми одержали перший внесок. Яка сума контракту? Це секрет. Але скажу відразу: набагато менше, ніж одержує футбольна Прем'єр-Ліга від контракту з "Парі-матч".

"З наступного року кожен клуб елітного дивізіону буде зобов'язаний мати ДЮСШ. Умовно, у нас зараз десяток команд, ще кілька підтягнеться. Будемо відбирати. Не тільки спортивний принцип, а й інфраструктурний. Нам потрібне зростання баскетболу, а не тільки проведення чемпіонату".

"Ми продовжуємо переговори по Євробаскету-2017. Олександр Волков, наш почесний президент, працює в цьому питанні. Ось він якраз був в Ліллі, де питання обговорювалося. Я б мріяв прийняти групу, як це було в Ризі. Ми з Волковим трохи розходимося в тактиці, тому як я вважаю, що ми зможемо провести турнір і в "Палаці Спорту". Волков вважає, що було б добре побудувати новий зал".

"Зараз ми чекаємо добро президента, який повинен підписати відповідного листа і зробити наш студентський чемпіонат України офіційним. У студентському чемпіонаті повинні взяти участь 100 команд. Раніше все це було неофіційно, якісь асоціації. Зараз же буде чемпіонат під егідою ФБУ, під егідою Міністерства освіти. Баскетбол потрібно повернути студентам".

"У новому році держава повинна всерйоз збільшити наш бюджет. У три рази. Усі ці суми підуть на розвиток дитячого баскетболу та студентського. Хочемо оживити жіночий баскетбол. До слова, в збірну на перші відбіркові ігри приїдуть всі дівчата, які не брали участь у Євробаскеті-2015. Сподіваюся, грошей нам вистачить і на збірні.

Є ще спонсори, які поки не хочуть себе називати. Будемо вести переговори з "Адідасом". Наша глобальна мета - наставити по всій країні щитів і роздати всім м'ячі. Гроші шукаємо, будемо оформляти як гуманітарну допомогу. Наприклад, днями ФІБА перерахувало нам 25000 євро на суддів - щоб вони розвивалися, вчилися. Будемо просити і на розвиток баскетболу".

"Баскетбол повинен стати національним видом спорту. Зрозуміло, що футбол нам не перебити, але завдання таке: щоб баскетбол був не першим, але й не другим. Будемо боротися".

Повʼязані теми:

Наступна публікація